Článek je super, s trochou nadsázky by se mohl jmenovat „Okruhy slovní
zásoby – Glee“, protože inspirace ze seriálu se nezapře
Jinak možná bych zmínil výslovnost slovíčka „choir“.
Díky za článek
Komentáře k článku: Škola, kámen úrazu
Článek je super, s trochou nadsázky by se mohl jmenovat „Okruhy slovní
zásoby – Glee“, protože inspirace ze seriálu se nezapře
Díky za článek
Článek je super, s trochou nadsázky by se mohl jmenovat „Okruhy slovní zásoby – Glee“, protože inspirace ze seriálu se nezapře
Díky za článek
Re:
No, hlavní inspirace je moje celodenní vysedávání u našich závěrečných ústních zkoušek z praktického jazyka. Člověk ty chyby slyší od rána do večera…
nursery school
prosím jak dobře říct že jsem dala/doprovodila/přivezla/vyzvedla děti ze školky
nursery school
prosím jak dobře říct že jsem dala/doprovodila/přivezla/vyzvedla děti ze školky
Re: nursery school
I took my kids to school/kindergarten…
I dropped my kids off at school/kindergarten…
(dovedl, dovezl, vzal jsem je tam)
I picked my kids up from school/kindergarten…
(vyzvedl)
chyby
teda takových skvělých článků více A také se mi moc líbí ty chybné věty na konci, protože mi dělá dost problém když mám v anglické větě poznat kde je chyba.
Ale věta: Iam going to school. (Jedu do školy) je spávně že ano?
Ale věta: Iam going to school. (Jedu do školy) je spávně že ano?
Re:
jistě.
Dát někomu známku
Když chci například říct, že mi učitel dal dvojku z češtiny na vysvědčení, je správně „He gave me B in Czech.“ nebo se to takto nepoužívá?
Dát někomu známku
Když chci například říct, že mi učitel dal dvojku z češtiny na vysvědčení, je správně „He gave me B in Czech.“ nebo se to takto nepoužívá?
Re: Dát někomu známku
Samozřejmě jsem myslel „He gave me a B in Czech.“
Dát někomu známku
Re: Dát někomu známku
Používá. GAVE ME AN A, GAVE ME A B…
Math(s)
Vždycky jsem byla přesvědčená, že vědy typu matematika, fyzika apod. jsou vždy v mn.č. (mathematics, physics). Je tedy mezi math a maths nějaký rozdíl? Děkuji!
Math(s)
Vždycky jsem byla přesvědčená, že vědy typu matematika, fyzika apod. jsou vždy v mn.č. (mathematics, physics). Je tedy mezi math a maths nějaký rozdíl? Děkuji!
Re: Math(s)
ano, MATHEMATICS, PHYSICS apod. má na konci S. MATH a MATHS je to samé, MATH je americká verze, MATHS je britská verze. Pozor ale, nejedná se o množné číslo. MATHEMATICS, PHYSICS apod. je jednotné číslo, nepočitatelné podst. jméno, podobně jako NEWS.
Math(s)
Děkuji za odpověď, to by mě opravdu nenapadlo, že je to americká aj.
Re: Math(s)
ano, MATHEMATICS, PHYSICS apod. má na konci S. MATH a MATHS je to samé, MATH je americká verze, MATHS je britská verze. Pozor ale, nejedná se o množné číslo. MATHEMATICS, PHYSICS apod. je jednotné číslo, nepočitatelné podst. jméno, podobně jako NEWS.
Re: Re: Math(s)
U oborů jako Mathematics, Physics, Acoustics… můžeme ale použít IS nebo ARE podle významu.
Re: Re: Math(s)
U oborů jako Mathematics, Physics, Acoustics… můžeme ale použít IS nebo ARE podle významu.
Re: Re: Re: Math(s)
ACOUSTICS – tady jde o význam, lze ARE (akustika – zvuk je) ale i IS
(věda)
PHYSICS, MATHEMATICS je nepočitatelné, proto vždy IS.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.