Help for English

helpforenglish na facebook.com

Velice bych uvítal, kdyby pánové z tohoto webu využili svůj um a kreativitu na facebooku v podobě nějakých aplikací, nebo tento výborný web jakkoliv propojili s facebookem. Neplánuje se už něco?

ehm…a si se budete popadat za hlavu, ale na facebooku jsem ještě nikdy nebyl. :-)

Tak to omrkněte. Na facebooku je pár aplikací na výuku jazyků, ale žádný se nedá srovnat s tím co nabízí váš web. Alespoň založit pro začátek stránku, kde se lidé můžou stát fanoušky vašeho webu a na které můžete své fanoušky informovat o nových článcích :-) ale potenciál je samozřejmě mnohem mnohem větší. Dokonce už tam někdo založil neoficiální fanouškovskou skupinu tohoto webu :-)

No nevím, jestli by se to zrovna na facebooku nějak provalilo :) Na facebook chodí hlavně mladší generace a jediné co je zajímá, jsou ty stupidní testy :)

Neof. skupinu jsem založil já se seqwencem.

<citace>
Marek vít
ehm…a si se budete popadat za hlavu, ale na facebooku jsem ještě nikdy nebyl. :-)
</citace>

Toho si moc cením. Myslím, že jste vůbec o nic nepřišel. Opravdu není o co stát. Pokud vás teda nezajímají aplikace typu: Jak máte velký penis, na co umřeš, co budeš v příštím životě apod. :-)

Já osobně má na to slovo alergii už když jsem to slyšel asi popáté (během pár dnů). Podobných serverů zde bylo vždycky mraky (lide.cz, libimseti.cz, profily na xchatu apod) a skoro nikoho to nezajímalo. Potom někdo přijde ze serverem, kde jsou navíc nějaké kvízy, Nova na to párkrát odvysílá (dobře placenou) reklamu ve zprávách a nový fenomén je na světě.

Já jsem si tam účet udělal kvůli té neoficiální skupině. Podle mě na tom serveru není vůbec nic dobrého. Připadám si tam spíš jak v ústavu, než na serveru, kde bych se měl bavit třeba s přáteli.

O těch stupidních kvízech jsem už psal, někdo z přátel si udělá kvíz a vy toho máte věčně plnou stránku. Potom nějaké aplikace a hry, které někdo hraje či používá a opět chodí samé pozvánky, doporučení a bůhví co ještě. (prý se to dá vypnout, ale nějaké hromadné vypnutí jsem v tom nastavení nenašel. Leda vypnout úplně vše, protože třeba upozornění, že kamarád si někoho uložil do přátel je také dost obtěžující).

Kdyby ty kvízy dělaly alespoň jenom děti, nebo puberťáci, vidět tam ale nějakého svého soukmenovce, nebo staršího… :?

Můžu se zeptat, jak tu neoficiální skupinu najdu? Zadávám „Help for English“ i „HFE“ a nic :oops:

Tak k tomu bych dodal jen svůj nezaujatý úhel pohledu.
- „Na facebook chodí hlavně mladší generace“ – A tady chodí jen starší generace? :-) Nevím co to má dokazovat toto tvrzení :-) Nehledě na to, že přátele v zahraničí tam mají i rodiče i babičky.

– „jediné co je zajímá, jsou ty stupidní testy“ Protože tam v podstatě pro zábavu jsou jen testy a aplikace pro výuku jazyků nejsou tak dobře zpracované. Tím ale facebook nedegradujte jen na místo kde se dají dělat jen hloupé testy. Převážně tato služba přeci slouží pro komunikaci s přáteli.

-Pilda: Tak to je mi líto, že to vnímáte takto. Já osobně mám spousty přátel v zahraničí a právě pro lidi co cestují je facebook nejlepší nástroj jak zůstat v kontaktu s přáteli. Neznám nikoho, kdo by zvedl zadek a vyrazil za hranice ČR, kdo by facebook nevyužíval! Najednou víte, že se kamarádce v Brazilii narodilo miminko, že kamarád z USA se oženil, že kamarád z Španělska odjel do Austrálie a podobně. A hned na to můžete reagovat. Jasně někteří budou namítat, že na to být v kontaktu s přáteli stačí email a mobil. Ale to je často řečený názor ale hodně omezený si myslím. Takže podle mě pro lidi, co cestují, nebo chtějí hledat přátele co mluví anglicky je facebook dobrý nástroj. A pro tyto lidi na facebooku vytvořit nějakou kvalitní aplikaci na procvičování angličtiny, potažmo nabídnout mladistvým, něco jiného než jen testy není šaptné.

– Navíc si myslím, že je lepší hledat důvody proč něco udělat než neudělat! Jaký má věc potenciál a ne proč je všechno na ho*no :)

Pilda: Navíc cenit si Marka Víta za to že nebyl na facebooku :-) Noo já osobně si Marka vážím za hoodně věcí ale toto ? :-)

G_M: Chtěl jsem tím poukázat na to, že Facebook z 90 % je úplně k ničemu. Ano, chodí tam i starší lidé, ale mladých lidí je tam nejvíce.

Původní myšlenka Facebooku byla možnost komunikovat s přáteli, ale já to tak nevidím.

BlackMeg:
Zde máš link ke skupině

http://www.facebook.com/group.php?…

Mám názor jako Pilda. Marka si vážím za to, co pro nás všechny dělá (a nejen on). V kauze Facebook u mně stoupl v ceně.

No já osobně si vážím lidí za to co dokázali, za to jací jsou, za to co dělají pro jiné a podobně. Ale hodnotit pozitivně či negativně člověka na základě toho jestli má kladný vztah k facebook nebo ne mi příjde uplně na hlavu :-)

Podle mě je zbytečné tady ale hájit své postoje k facebooku. Proto bych navrhoval další příspěvky jen s nápady jak využít potenciálu těchto dvou webů. A neventilovat své negativní postoje k jinému webu ať už oprávněné či ne. Taková diskuze nikam potom nevede.

G_M:
My ale neobdivujeme Marka, za to, že nemá kladný vztah k tomuto serveru, ale za to, že má svojí hlavu a nenechal se tím zviklat jako většina ostatních. Nešel s davem jenom protože to je tzn in.

G_M:
K tomu ale musí mít zájem obě strany. A už teď je jasné, že jedna strana zájem asi nemá. Tak co dál řešit?

Ale já mám taky svou hlavu a jsem tam :) Není to jen o schopnosti být nepodmaněn. :) Já facebook beru jako příjemné zpestření mho brouzdání :) A testy nedělám :) Max 1 do týdne :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.