mmm, velmi dobrý článek! pomohl! ještě by se hodil nějaký testík…zkrátka great
Komentáře k článku: Škola, kámen úrazu
mmm, velmi dobrý článek! pomohl! ještě by se hodil nějaký testík…zkrátka great
Dobrý večer, lze použít větu:
„I attended the master's program in Communications / Radio Engineering / Special Education…“ ?
Konkrétně mi jde o to jak do jedné věty vtěstnat slovní spojení „magisterský program“ a název tohoto programu.
Děkuji!
Dobrý večer, lze použít větu:
„I attended the master's program in Communications / Radio Engineering / Special Education…“ ?
Konkrétně mi jde o to jak do jedné věty vtěstnat slovní spojení „magisterský program“ a název tohoto programu.
Děkuji!
Re:
Ano, tak se to používá.
Re: Re:
Děkuji.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně této věty – After graduation I'm going to go to a
college.
1)může tam být go nebo je lepši attend?
2)má být před college člen nebo ne? Děkuji
Dobrý den,
mám dotaz ohledně této věty – After graduation I'm going to go to a college.
1)může tam být go nebo je lepši attend?
2)má být před college člen nebo ne? Děkuji
Re:
GO TO COLLEGE – bez členu. ATTEND by bylo se asi se členem, ale ATTEND je jako že tam člověk bude docházet, GO TO je, že tam půjde – půjde na vejšku.
Dobrý den,
pokud do školy chodíte jako personál (učitel, uklizečka, sekretářka
apod.), tak bude tam předložka IN nebo AT..? Např.: I'm in the school from
6 am evrery morning.
Děkuji
Dobrý den,
pokud do školy chodíte jako personál (učitel, uklizečka, sekretářka apod.), tak bude tam předložka IN nebo AT..? Např.: I'm in the school from 6 am evrery morning.
Děkuji
Re:
IN nebo AT ale se členem. IN THE SCHOOL nebo AT THE SCHOOL. Nebo AT WORK.
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to v této větě se členem a předložkou: AT/IN THE
school I attend is emphasized good behaviour. (Ve škole do které chodím je
kladen důraz na chování). Jaká tam má být předložka a je tam
člen…? Děkuji
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to v této větě se členem a předložkou: AT/IN THE school I attend is emphasized good behaviour. (Ve škole do které chodím je kladen důraz na chování). Jaká tam má být předložka a je tam člen…? Děkuji
Re:
myslím, že by tu bylo AT. Ale zamyslete se nad slovosledem, který jste ve větě použil.
Cviceni
Jak by se reklo cviceni, jako doplnek k prednaskam na VS? U nas ve skole to
nazyvaji Exercise ale jak jsem tak hledal tak jsem dospel ke slovu tutorial.
A jeste bych se chtel zeptat, da se zamenovat lecture a class ve smyslu
prednasky na VS?
Predem dekuji za odpoved.
Cviceni
Jak by se reklo cviceni, jako doplnek k prednaskam na VS? U nas ve skole to nazyvaji Exercise ale jak jsem tak hledal tak jsem dospel ke slovu tutorial.
A jeste bych se chtel zeptat, da se zamenovat lecture a class ve smyslu prednasky na VS?
Predem dekuji za odpoved.
Re: Cviceni
např. seminar, workshop apod. Záleží přesně na typu hodiny.
opět skvělé
hodně mi tento článek pomohl! thanks a million!
Test on
Možná bych ještě rozšířil, že test z něčeho je „test ON“. Např. We're taking a test on irregular verbs tomorrow." Ale nechci hnidopišit, už takhle je toho na úroveň pre-int ažaž
Nechci tu mít dva komentáře pod sebou, ale nemůžu jinak… Jak by se řeklo, že má někdo matematiku za jedna? Nebo např. „mám FCE za A“? … nevím si rady s tou předložkou
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.