Macocha
To mi připomíná příhodu, kdy kolegu mého taťky zastavili v Blansku dva afro-američani a ptali se, kudy se jde k „Makoča“
Komentáře k článku: Písmeno CH v angličtině
Macocha
To mi připomíná příhodu, kdy kolegu mého taťky zastavili v Blansku dva afro-američani a ptali se, kudy se jde k „Makoča“
nice article about CH
Často jsem nad tím přemýšlela, protože se jmenuji Chocholová a nedokážu si představit jak by tohle cizinec vyslovil .. proto mi raději všude říkají jménem Nějaké nápady??
Často jsem nad tím přemýšlela, protože se jmenuji Chocholová a nedokážu si představit jak by tohle cizinec vyslovil .. proto mi raději všude říkají jménem Nějaké nápady??
Re:
Mysklím, že ve vašem případě automaticky CH vysloví jako K. Podobně se DAVID DUCHOVNY (X-Files, Californication) vyslovuje /du'kovni/
To není nejhorší, s Č by to bylo podstatně horší Děkuji!
Dik
Jste opravdu dobry web.Tohle mi nikdo nekde nerekl.Dik
Hello Marku,
take me napadlo, ze se CH nekdy nevyslovuje vubec, napr. YACHT 🙂 Ale vic prikladu me nenapada.. Diky za super stranku, ucim uz roky a hodnekrat mi pomohla 🙂
PS: Jinak rodice manzela (Anglicani) kdyz prijedou, tak take vzdy radi navstivi ‚Čeb‘ nebo ' Čomutov' 🙂
Hello Marku,
take me napadlo, ze se CH nekdy nevyslovuje vubec, napr. YACHT 🙂 Ale vic prikladu me nenapada.. Diky za super stranku, ucim uz roky a hodnekrat mi pomohla 🙂
PS: Jinak rodice manzela (Anglicani) kdyz prijedou, tak take vzdy radi navstivi ‚Čeb‘ nebo ' Čomutov' 🙂
Dobrý den, ano, jistě máte pravdu, v některých cizích slovech je CH bez jakékoliv odpovídající souhlásky. Kromě YACHT jich ale moc nebude. Třeba jméno autora Jurského parku: Michael Crichton.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.