Help for English

girl-friend

 

Vždy jsem byla přesvědčená, že výraz „girl-friend“ lze použít jen pro přítelkyni ve vztahu chlapec – děvče(ev. muž-žena)ale už po několikáté se setkávám ( nikoliv však u rodilých mluvčích) s použitím tohoto slova pro kamarádku ve vztahu děvče – děvče ( nejde samozřejmě o vztah sexuální). Já bych tu použila "she friend " , ale ráda bych měla jasno.

ano

kamarádka ve vztahu děvče – děvče = girlfriend

Ale asi to pouzivaji spise starsi lidi ne?

she friend zní imho trochu zvířátkovsky, tahle konstrukce se mi hrozně pojí s výrazama typu she-goat atp. .. a o lidech to má spíš negativní zabarvení ..

SHE FRIEND ne!
GIRL FRIEND často používají i holky pro sebe navzájem. Když má kluk nějakou kamarádku, prostě o ní mluví jako o FRIEND a tu a tam použije zájmeno SHE.

kdyz se to potrebuje rozlisit tak rikaji „guy friend“ a „chick friend“ ale ve vetsine pripadu neni treba takze proste „friend“ :-)…tvrdi american

a female friend

female friend zní ještě hůř než she friend. Tohle se prostě v angličtině nezdůrazňuje a je potřeba to vzít tak jak to je a nevymýšlet podobný výmysly. Pokud chce brit říct že to řekla jeho kamarádka a potřebuje zdůraznit to ženské pohlaví, není problém za to dosadit jméno nebo před větu osobní zájmeno nebo jinak formulovat tak aby to bylo jasné.

Ale ukažte mi prosím někoho kdo používá vazbu female friend.

Immort4l – třeba tady:

http://www.google.cz/#…

Jinak s vámi pochopitelně souhlasím, že se to prostě většinou řeší jinak, ale jak znám Tomáše, tak to určitě věděl, jen prostě odpověděl na původní dotaz…

No jasně, jsem to jen tak nahodil jako lepší variantu k tomu „she friend“ – nic jsem netvrdil, nenutil, nehájil:) Obyčejně píšu věty s velkými počátečními písmeny…
Ale když to FEMALE FRIEND může používat Encyclopaedia Britannica anebo e-shop jako Amazon („Birthday Gifts for Sister or Female Friend“), tak proč to tu odsuzovat?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.