Help for English

Počet příspěvků v tématu/ pošet odpovědí v tématu

 

Dobrý den,

na stránky HFE(a tedy i forum) už chodím poměrně dlouho. Všiml jsem si, že na foru máte vedle názvu témat počet celkových příspěvků(včetně prvního), zatímco na většině for(teda alespoň si to myslím) je to tak, že je tam počet odpovědí.

Je to z mé strany opět maličkost, ale já jsem si na to prostě nedokázal ani za ten rok zvyknout a tak by mě zajímalo, jak se na to dívají ostatní.

tak trochu nechápu, v čem je problém…

pro mě bylo taky těžký si navyknout

Já jsem to teda nikdy neviděl jako problém.

počet odpovědí = počet příspěvků minus 1

pro pana Víta: Když někdo založí téma tady na foru, tak je počet příspěvků 1, zatímco když někdo založí téma na foru, kde je zobrazen počet odpovědí a ne počet příspěvků, tak je tam 0. V tom je celý vtip. Já jsem upozorňoval, že to je z mé strany opět malichernost :-)

pro pana Svozílka: No to mě to třeba vadí proto, že když vidím dotaz na foru, který mě zaujme a zajímala by mě na něj odpověď, většinou si dotaz neotevřu, dokud není zodpovězený. No a jelikož jsem z jiných fór zvyklý na jiný systém značení, tak mě to mate.

Jde mi jenom o to, jestli tady není náhodou víc takových lidí, kteří by si přáli změnu. Pokud ne, tak není problém, já se s tím nějak vyrovnám. :-D

Inu já asi chápu, o co vám jde. Já se jen vyjádřil, že v tom problém nevidím. :-)

To je pravda, také jsem byl z toho ze začátku docela zmatený a dost krát na to „nalétl“ a vlezl do toho, než jsem si na to zvykl.

Jsem pro změnu. Je to takový nepsaný standard a těch je určitě dobré se držet. Může to usnadnit orientaci novým členům, nebudou si muset totiž zvykat na něco nového, nezvyklého, nelogického.

Nelogického proto, že ten první, počáteční příspěvek se přeci nemusí počítat. Samotná jeho existence přeci stačí. To co je opravdu důležité počítat a zobrazit je počet odpovědí. A s tím asi počítá každý kdo navštívil jakékoliv jiné fórum. Není to žádný můj, nebo kolegy rozmar. :)

Kdyby se s tím musel Petr zabývat třeba několik hodin, tak chápu, že tu jsou mnohem větší priority a bylo by to asi v tuto chvíli zbytečné, ale není tomu tak, jediná úprava co by musel Petr udělat je přidat do jednoho řádku tento dlouhatánský dvouznakový kód: –1 a přepsat slovo přís na odp. :)

Zdravím.
Tak nějak si vybavuju, že právě počítadlo příspěvků v diskuzních fórech jsem před skoro rokem překopával zrovna já :-).
Tenkrát šlo hlavně o optimalizaci, protože se ta úvodní stránka „Diskuzní fórum“ načítala „strašně dlouho“ (a zbytečně zdržovala databázi).

Myslím, že by sloupeček „příspěvků“ šlo přejmenovat na „reakcí“ či „odpovědí“ a vracet i číslo o jedna menší, jak navrhujete.
(Ony jsou v tom algoritmu i další věci jako výběr správné ikony při (ne)existenci nových příspěvků od čtenářovy poslední návštěvy diskuze atp. – to jen pro představu…)

Přidám tento návrh do našeho systému správy požadavků (víc radši prozatím neslíbím :-) ).

hlavni věc, kterou bych v nejbližší době přidal (pokud by to šlo), tak vyhledávač googlu, sice to jde udělat normálně přes google. Ale interní vyhledávač by byl o moc pohodlnejší.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.