Proc v prni odpovedi nemuze byt „I like that“?
Re:
Protože máte používat osobní zájmena, THAT není osobní zájmeno.
Komentáře k článku: Cvičení: Pádová osobní zájmena
Proc v prni odpovedi nemuze byt „I like that“?
Re:
Protože máte používat osobní zájmena, THAT není osobní zájmeno.
Hurá!
Mám to za 100.
Re: Zrada
bude tam them
i já jsem měl 60% – 4 chyby. A to díky mojí nepozornosti. věděla jsem, že vše neživotné je středního rodu, ale místo „it“ jsem všude psala „its“. Teď už si budu nadosmrti pamatovat, že „its“ je přivlastňovací zájmeno
machr
Myslela jsem,že to zvládnu levou zadní…ale omyl …50%…tak to abych začala radši od začátku..
90%, tie peniaze som nedal
Chápu dobře, že pokud je něco neživotné, tak je to středního rodu (it). Ale pokud je to v množném čísle jako třeba ten sport (sporty), tak tam nedám it, ale them?
Např.: She likes books ---- She likes them? (nebo it??)
A co třeba věta: Would you like me to stop talking now? Proč je zde pádové zájméno – me- a ne osobní zájméno – I- ?
Chápu dobře, že pokud je něco neživotné, tak je to středního rodu (it). Ale pokud je to v množném čísle jako třeba ten sport (sporty), tak tam nedám it, ale them?
Např.: She likes books ---- She likes them? (nebo it??)
A co třeba věta: Would you like me to stop talking now? Proč je zde pádové zájméno – me- a ne osobní zájméno – I- ?
JEDNOTNÉ Č.
he/him – mužský
she/her – ženský
it/it – střední
MNOŽNÉ Č.
they/them – mužský, ženský i střední
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.