Help for English

Zpráva o letním jazykovém kurzu

Komentáře k článku: Zpráva o letním jazykovém kurzu

 

Zajímavé poznatky

Také jak se říká, za hodně peněz málo muziky!!

Přestože sem příliš nepřispívám, Vás článek mne okamžitě zaujal a musím reagovat. Mrzí mne Vaše zkušenost, ale opravdu hodně záleží na skupině lektorů, kteří v daném turnuse přijedou, což by si určitě měl pan Břoušek (do budoucna?) ohlídat. Já osobně se tohoto kurzu zúčastnila dvakrát, tuším že v roce 2006, a měla jsem štěstí na skvělé lektory, s některými z nich jsem stále v kontaktu. Rozdělení do skupin zarazilo i mne tenkrát, ale dnes, když se na to dívám zpětně, tak také poznám, když zkouším lidi z AJ, zda někdo odpoví v prosté jednoduché větě nebo pěkně reaguje a dokáže o některých zážitcích pohovořit, už jen ze samotné reakce je možné ledasco posoudit. Vaše zařazení do skupiny bylo jistě nešťastné, já byla zařazena do asi druhé nejlepší skupiny a nemůžu si stěžovat, konverzovali jsme poměrně hodně. Kurz mne naprosto nadchl, vyučující měli připravená skvělá témata a nestalo se, že by se nějaké téma opakovalo. Dodnes velmi oceňuji to, že na tomto kurzu jsem se přestala bát mluvit, zejména ve vinném sklípku to šlo samo. :-) Musím ale také uznat, že mi bylo 18 a připravovala se na maturitu, to je jistě jiné než když máte sama spoustu zkušeností z výuky cizího jazyka. Co ale mne naprosto nevyhovovalo, byl přístup organizátorů, ubytování pěkné, ale jídlo naprosto nepoživatelné. Ve 30 stupňových vedrech mít dvakrát denně teplé jídlo bylo opravdu komické, ale ani přes naše protesty se nezměnilo nic. Nemluvím o vegetariánech v kurzu, kteří snad neměli nic jiného než smažený sýr a květák. Ale jak jste říkala, to je věc jiná. Je ale fakt, že to celkově dotváří atmosféru kurzu. Měla jsem štěstí i na účastníky, s mou skupinou jsme si padli do noty a byly to moc příjemné dva týdny. Pan Břoušek by se měl ale jistě zamyslet, protože doba jde kupředu a učit stále ve věži je sice romantické, ale je to i praktické? :-) Moc Vás zdravím a přeji mnoho úspěchů, studentských i učitelských :-)
Tereza Ch.

Dodatek :-)

Byla bych jestě ráda, kdyby tento článek četl někdo, kdo má „čertvé“ zkušenosti z kurzu, aby napsal, zda se situace a vybavenost „učeben“ změnila. Moc by mne to zajímalo, děkuji :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.