Help for English

Studium v zahraničí-školné

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, jak je to se školným při studiu v zahraničí (UK,USA). Na kolik by tak třeba vyšel jeden rok, atp. Dík

V UK od 3000 GBP nahoru pri bakalarskom studiu (zalezi od typu skoly napr. cambridge je jeden z najdrahsich). Tych 3000 ale nemusis platit, daju ti na to pozicku(nemusis nic potvrdzovat, staci poziadat) + mas na rok na socialne stipendium (cca 1700GBP rocne,prvy rok ale menej) ak rodicia zarabaju pod hranicu kde sa vacsina ceskych/slovenskych rodin v pohode vejde.

Magisterske studium v UK je este viac cenovo pestre (zalezi od typu skoly a odboru). Muze trvat 1 az 3 roky. Napr. University of Bedforshire ponuka MSc v IT za nieco malo nad 5000 GBP/1 rok, dlzka studia trva 1 rok. Nemas ale narok na pozicku ani na stipendium(so­cialne).

Ked som sa na gympli rozhodoval kam na VS, bral som do uvahy CR a SR. Zahranicne ma ani nenapadli. Lenze vtedy neboli take moznosti ako su teraz. Urcite sa ale dalo. Podla mna, kto moze, volba cislo jedna je zahranicna VS.

Ahojky Romane,
právě mám zkouškový týden, kterým uzavřu 1 semestr studia v Texasu. Cena školného se obrovsky liší podle typu školy a taky podle počtu zapsaných kurzů.
Já studovala na Community College, která je obecně levnější než třeba univerzita – 6 zapsaných předmětů vyšlo na asi 1500 dolarů plus asi 500 dolarů za knížky.

Studium v zahraničí je obrovská zkušenost – člověk pak má úžasnou možnost srovnávání. Já tu například zjistila, kolik jsem se toho zatím za svůj život v ČR naučila – a to v tom nejpozitivnějším slova smyslu! Všechno má svá pro a proti, ale to že studujete v zahraničí ještě neznamená, že toho pak budete umět stejně jako když studujete v ČR. Než jsem odjela sem, měla jsem na to jiný názor, ale musela jsem ho přehodnotit.

Ještě jednou musím zdůraznit, že mám zkušenost jen s jednou jedinou Community College, a proto to berte jen jako jeden z možných pohledů na věc. Rozhodně to nezobecňuji na všechny školy v USA. Jen to berte jako radu, že když už se pro studium v zahraničí rozhodnete, tak pečlivě vybírejte.

Tady je malá ukázka toho, co mne tu překvapilo. Studenti (rodilí mluvčí a v tomto případě budoucí učitelé!) měli za úkol odpovědět na otázky v dotazníku, v kterém hodnotili absolvovaný kurz.

Otázka: “What did you like most about this course?”
Odpovědi:
„I love math.“
„He was a great teacher.“
„The information provide.“
„Really interested in it.”
2 perličky na závěr:
“I Liked How the course tought me how OR showed me what to expect.„
“It a was a fast course but learned and it’s good college having this course."

Já už jsem tu možnost studia v zahraničí zavrhl, ale z úplně jiných důvodů. I tak ale dík za komentář :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.