Help for English

poslech

 

Zajímá mě jak se všichni učíte poslechu. Mám s tím problémy, jest-li byste mi poradili.

Zkoušela jste článek JAK NA TO: LISTENING v sekci TIpy a Triky?

Jo, četla jsem ho.

listening se nedá učit, prostě musíte poslouchat, poslouchat a poslouchat no ale taky paralelně s tím rozšiřovat slovní zásobu ptž můžete třeba dobře rozlišovat jednotlivá slova ale potřebujete taky znát jejich význam jinak se v tom textu ztratíte. Prostě cvičit no, je to o praxi…

Posbíral jsem po okolí CD k učebnicím (workbookům) a až jsem se divil kolik ozvučených cvičení tam je.
Jinak jsem začínal tím že jsem si články napřed četl a pak poslouchal. Zdroje pro začínající: zde sekce četba, listen-to-english (článek zde v sekci angličtina na webu).
Aktuálně poslouchám CD ke zjednodušené četbě, někdy stihnu dřív přečíst a pak poslouchat, jindy naopak. Pokud se nechytám tak je to zpravidlla z důvodů slovní zásoby (viz Roman výše) tam se vracím k systému napřed přečíst (porozumět) a pak poslouchat.
Vyhovují mi věci stažené z bbclearningen­glish.com kde se často střídají dvě rychlosti: normální (scénka, rozhovor) + pomaleší když tu scénku vysvětlují.

Po napsání příspěvku výše jsem kliknul na vložit.
Hned potom jsem kliknul na „aktualizuj obrazovku“ (ve firefoxu) a příspěvek se mi vložil dvakrát takže ten druhý jsem přepsal tímto komentářem.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.