Help for English

christmas crackers

 

dobrý den, můžete mi někdo říct, co přesně jsou ty christmas crackers. nemyslím překlad, ale co je uvnitř, a tak. děkuji

toto máme v článku o vánocích:

Christmas dinners in England HAVE to come with Christmas crackers – they are tubes of cardboard that look like sweets. Inside there is a crown-shaped hat, a little souvenir, and a silly joke. To open them you need to pull the two ends apart and that's when they should open with a little bang! Exciting.

Jsou tam většinou drobnosti. Umělohmotné ‚hračičky‘.
Někdy jako z Kinder vajíčka, někdy nějaké drobnosti na kancelářský stůl.

Když si je koupíte v obchodě (mají je v krabicích myslím po šesti až dvanácti), tak na zadní straně jsou vyfocené ty drobnosti, ať víte, co tam pak najdete.

Ale crackers prodávají různé obchody. V anglickém Tescu nebo Sainsburys jsou určitě za pár liber, ale třeba v Harrods (luxusní obchodní dům v Londýně) mají taky crackers, ale balíček je mnohem dražší a v něm jsou už kvalitnější věci, třeba mini parfém, nebo kvalitní model auta.

jj, teď jsem se zrovna díval na nějaká videa na youtube

Když už jsme u crackers…dají se sehnat tady, potažmo v Brně? Dík předem za tip, ráda bych je děckám ve škole předvedla, ale asi to jistí You Tube! :-D

Byly v Marks and Spencer, ale nevím, jestli ještě jsou…
Možná taky Tesco, ale tam jsem se nekoukal.

Ahojky „mufino“ napiš mi nějak adresu. Pošlu ti je na ukázku. Mám je z Anglie.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.