děkuju
Děkuju moc za článek. Bohužel jsem zjistila, že tuto chybu dělám velmi často. Určitě se ale polepším.
Komentáře k článku: Czenglish Alert 13
děkuju
Děkuju moc za článek. Bohužel jsem zjistila, že tuto chybu dělám velmi často. Určitě se ale polepším.
Klasika
Tohle si vyloženě musím pamatovat, je to trochu nešikovné (člověk má pořád tendenci tam cpát IN )
Díky za připomenutí, když jsem si to přečetla, tak jsem si vzpoměla na lekci, kde nám to lektor říkal, ale tu chybu bych stejně udělala :c(
Tak přesně tuhle chybu taky dělám a nikdo mě nikdy neopravil takže od teď už budu vědět Děkuji
Been / Gone
V jedné učebnici jsem našel vysvětlení k tomu, proč je tam předložka TO. V tomto případě se totiž prý sloveso BEEN dá nahradit slovesem GONE (po kterém se jak známo užívá TO) a smysl věty zůstává stejný.
Been / Gone
V jedné učebnici jsem našel vysvětlení k tomu, proč je tam předložka TO. V tomto případě se totiž prý sloveso BEEN dá nahradit slovesem GONE (po kterém se jak známo užívá TO) a smysl věty zůstává stejný.
Re: Been / Gone
no, to úplně nejde. Protože např:
He's been to France.
He's gone to France.
Každá z vět znamená něco jiného.
Ale ano, ta předložka TO je tam ze stejného důvodu, jako by byla u slovesa GO.
to/in
to je super. Že se používá předložka -to, tak to mám jasně zafixované až tak, že jsem byl překvaoený, když jsem v knížce nedávno viděl předložku -in. Tak teď už vím proč
Upřesnění
Dobrý den. Kdybych bych se chtěl tedy zeptat, jak dlouho jsi v ČR, tak se zeptám "How long have you been IN the Czech republic?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.