Help for English

English Grammar In Use knihy - kdy mají smysl?

 

Hezký den,
zajímalo by mě, jestli má cenu studovat knihy English Grammar In Use, pokud potřebuji číst hodně technických textů.

Momentálně se učím tak, že věnuji každý den jedné lekci z English Grammar In Use (střední obtížnost) a během dne si čtu podle potřeby technické texty.

Je mi jasné, že gramatika je důležitá a že její základní znalost je nutná (tu si myslím, že mám). Nicméně pokud nepotřebuji moc mluvit, psát ani naslouchat anglicky, nebylo by lepší věnovat 20 minut denně raději čtení manuálu a učení se nových slovíček, než studiu English Grammar In Use?

Děkuji za odpověď,
s pozdravem Daniel Suchý

ale to přeci záleží na Vás, knihy EGU jsou určitě praktické a pokud chcete znát gramatiku i inspirující. Vaše metoda se mi zdá zdařilá Určitě Vám studium této knihy něco dá i když si myslíte, že je to zbytečné, zdlouhavé, nic neříkající, ale po čase zjistíte, že to byla dobrá průprava. Nevzdávejte a pokračujte , ono se to vytříbí. Nepíšete, na jakou úroveň se nyní cítíte.
Myslíte, že porozumíte technickému textu, když nebudete znát gramatiku?
Takže já bych Vám doporučila i testy tady na HFE. Tam se nejvíce dozvíte, co neznáte a pak si to najdete v EGU. Pak se to naučíte a texty v technice snad budou gramaticky srozumitelnější. Pokud byste chtěl více vědět o tom co umíte, kupte so od autora tohoto webu jeho program „Smart tests“a možná tam najdete testy i pro pokročilejší level. :-D Přeji hodně úspěchů.

jde o to, jestli vám stačí technickým manuálům rozumět… k tomu skutečně moc gramatiky nepotřebujete. Pokud se ale potřebujete i umět vyjadřovat, např sám nějaký technický postup vysvětlit. Pak vám pouhá pasivní snalost a schopnost rozumět nepomůže.

Pořád! :o)
Jste technik, čili se z té gramatiky učte principy alespoň pro pasivní znalost. Vybírejte, co je Vám potřeba a co ne. Na detaily nehleďte. A když v praxi zjistíte, že něco skřípe, budete vědět, kam a kde se na to kouknout. Minimálně tak nezapomenete, co už umíte. Hodně štěstí! K.

Georgia:
Děkuji za doporučení testů, vyzkouším.

Marek Vít:
Potřebuji hlavně číst anglické manuály a nic dalšího zatím nepotřebuji, takže Vaše odpověď je přesně to, co jsem potřeboval, děkuji!

Kidney:
Taky díky za radu. Vaše odpověď podporuje to, že skutečně není potřeba umět moc gramatiky na čtení technických textů, což je fajn.

Takže plán je jasný :)
1. Udělat si testy a zjistit, kde mám mezery.
2. Najít si je v EGU.
3. Pokračovat dál ve studiu jako dřív.

Díky moc všem :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.