Help for English

Taxus learning

 

Ahoj, k Vánocům jsem dostal Taxus Learning program. Máte s tím nějaké zkušenosti, případně poradíte my nejaké typy jak s tím zacházet děkuji.

no comment :-)

Proč?

Zkus si to na foru vyhledat a možná zjistíš proč :)

http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

Edit: Něco podobného – Magická Angličtina :)

Jeden můj student si Taxus learning kdysi pořídil. Měl jsem tedy možnost si CD zběžně poslechnout.

Mám na to asi tento názor:
- cena je neuvěřitelně přestřelená
- poslouchat anglické texty a zároveň číst (a myslím i poslouchat) český DOSLOVNÝ překlad je dle mého naprosto nefungující nesmysl (slyšíte ‚do you speak English‘ a čtete ‚dělat ty slyšet angličtina‘) Možná se tak naučíte pár frází, ale nikdy to nepřispěje k pochopení jazyka a myšlení v něm.

Jsou tam dvě sady CD (jedna červená, druhá modrá). Na modrých jsou tyto bláznivé nahrávky s doslovným překladem a na červených jsou pak pouze nahrávky orig. textu.
Pokud tedy již Taxus vlastníte a dostal jste to jako dárek, pak bych doporučil snažit se poslouchat ta červená CD, kde je pouze anglický text. Ale obávám se, že až po nějaké době, protože ze začátku nahrávku budou asi příliš složité.

Jsem zastáncem toho, že se angličtině ZÁZRAČNĚ prostě nedá naučit. Všechny knihy jako ‚anglicky za 3 měsíce‘ a ‚magické, kouzelné angličtiny‘ jsou dle mého pouze výborné marketingové tahy. Lidi rádi věří, že to přece musí fungovat – vždyť je tam tolik skvělých recenzí od studentů…

Dám tomuá rok, nebo půl a pak vám napíšu jestli ano, nebo ne.

Díky

JEště bych se chtěl zeptat, I am just putting key into the lock. Znamená Já práve strkám klíč do zámku ? Tam je napsáno: Já jsem práve strkající klíč do toho zámku. Proč je tam to strkající?

Díky

Protože to je právě doslovný překlad, i když tady není úplně mimo a studentům občas pomůže.

I put = Strkám (pravidelně)
I am putting = Jsem strkající (právě to dělám)

To je však problém této metody. Celé je to postaveno na to, že právě neřeší gramatiku, ale pak mají studenti v hlavě často guláš…

Předpokládám, že tam je ale KEY se členem (tedy doufám…)

Asi jo já jsem to psal z hlavy díky moc. :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.