Help for English

dick

 

můžu se zeptat, proč tu máte dick ve slovníku jako sprosté slovo, když znamená i soukromé očko?

Tenhle dotaz myslíte vážně?

no já jen, že sem viděl nedávno Big Lebowski, a tam se stal podobný misunderstanding…

Jaký podobný misunderstanding?

Pokud jde o soukr.očko, tak je to OLD-FASHIONED, ale hlavně pokud jde o praktický překlad tohoto slova, tak je přece ten sprostý význam mnohonásobně častější.

To byste taky mohl napadnout dalších X slov, kde prostě nejsou napsány naprosto všechny významy, včetně old-fashioned, ale nevím k čemu by to vedlo…

No on řekl, že je soukromý detektiv a titulky říkali *******.

Aha tak jde o slang, ok. Je mi jasné, že tu nemůžou být všechny významy různých slov.

Ahoj,

já mám takový blbý pubertální dotaz týkající se jména Dick. Já teda osobně znám tohle slovíčko jako sprosté slovo a pak ale také jako jméno, které je podle mě docela časté.

Můj dotaz zní, jak tohle jméno vnímají anglicky mluvící lidé? Dělají si z tohodle jména legraci? A je to slovíčko opravdu vulgární a hanlivé nebo je to jen hovorový výraz? Asi je to mojí pozdní pubertou, že mě tohle napadá, ale já když si představím, jak by se asi Dick přeložil do češtiny a představím si, že bych se tak jmenoval, tak to bych se ho prostě musel zbavit (toho JMÉNA, né…). Prosím, vyveďte mě z omylu. Díky :-)

Jojo, jméno DICK je prostě tak trochu nešťastné. Je to ale domácká verze jména RICHARD… a richardům se dá říkat i jinak.

Normální lidé to berou nromálně, stejně jako COCK můžou brát jako obyčejného kohouta… ale je jasné, že jakékoliv použití slova, které má více významu a jeden z nich je vulgární, je terčem nejrůznějších srandiček, vtipů, dvojsmyslných poznámek apod.

Surgeon: Váš původní dotaz pořád nějak nemůžui pochopit. Co to mělo znamenat?

Že to slovo znamená i jiné věci… to má být důvod, abychom ho neměli ve slovníčku jako sprosté slovo? U jiných slov, kde jsem to uznal za vhodné, jsou významy i sprosté i nesprosté (cock, screw…)

DICK jako detektiv ve slovníčku myslím nikomu nechybí.

Ok, díky :-)

Dick, Willy a Percy všechny znamenají i to sprosté slovo, ale nebije to do očí tak jako například jméno Gaylord apod.

No náš kohout byl také dřívě kokot, viz kokotské rybníky atd.

Marek: Pardon, no nemyslel jsem aby jste ho odstranil, ale abyste přidal i ten můj význam, ale to je teď jedno, když už kvůli tomu vzniknul tenhle topic. Stejně tak i pussy může znamenat i kotě ne?
Ale to je jedno.

DICK jako DETEKTIV je tak strašně okrajová věc, že to sem psát určiotě nebudu, určitě to nepatří do slovníčku, kde je 13000 slovíček. Kdyby jich tu bylo tak 50–60 tisíc, pak bych to zvážil. Takhle by si ale člověk mohl myslet, že to tak může používat.

Mimochodem, ty obrázky kreslíte vy nebo manželka, smím-li se tedy zeptat :-D

Jj pochopil jsem.

Obrázky ve slovníku jsou od několika autorů – moje manželka jich nějakých pár set nakreslila, dnes ale obrázky kreslí především pan Patrik Turoň. Takže jak který.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.