ha
jak tak čtu komentáře, tak by to chtělo další TOP 11 – 20
Komentáře k článku: Top 10 nesprávně vyslovovaných slov
ha
ha
Re: ha
souhlasim, snad se toho kafe jednou dockam
Re: ha
souhlasim, snad se toho kafe jednou dockam
Re: Re: ha
je tu článek: h4e.cz/2009072602
Re: Re: ha
je tu článek: h4e.cz/2009072602
Re: Re: Re: ha
ja vim Romane, ten clanek dobre znam a i lidi co ucim, tady jde o neco jineho…
Ja osobne by som pridala invite,advice,vest – mne trvalo dlhsie pokial som to zacala vyslovovat spravne- predsa len to W znie viac anglicky
moc pěkné
Taky mám typ do TOP 100 – their, běžné slovo, které se v Česku běžně vyslovuje thejr, a notorický kejml čili velbloud
Re: moc pěkné
Jo tak s tímto se nedá než neslouhlasit. „Their“ mělo být v top 5!
Ja osobne by som pridala invite,advice,vest – mne trvalo dlhsie pokial som to zacala vyslovovat spravne- predsa len to W znie viac anglicky
Re:
Nebo „vet“, to samé…
jo, a ještě problem tam řada lidí říká pěkné ou protože se jim to rýmuje s no – nou proublem
Re:
Díky, já taky!:))
Re: Re: Re: coffee
Mně pořád někdo říká „i:ə“ („i:-schwa“)
Re:
Nebo „vet“, to samé…
Re: Re:
Z nepochopitelných důvodů někteří studenti obrací W a V až absurditám typu „weri vel“
Analysis
U slovíčka ‚analysis‘ bych ještě zmínil, že plurál se píše
‚analyses‘ a čte se /ə'næləsi:z/.
Jinak v jendom slovníku měli jako správnou možnost výslovnosti plurálu
jako /ænəlaiziz/. A pak mají lidi vyslovovat správně..
Re: moc pěkné
Jo tak s tímto se nedá než neslouhlasit. „Their“ mělo být v top 5!
Re: Re: moc pěkné
Přesně! /the-/ (pomlčka = schwa) je vůbec zajímavý homophone – there, their, they're … v AmE pochopitelně /ther/
Analysis
U slovíčka ‚analysis‘ bych ještě zmínil, že plurál se píše ‚analyses‘ a čte se /ə'næləsi:z/.
Jinak v jendom slovníku měli jako správnou možnost výslovnosti plurálu jako /ænəlaiziz/. A pak mají lidi vyslovovat správně..
Re: Analysis
Ještě bych jenom upřesnil, že takto je to u všech podstatných jmen končících -is. Thesis, crisis, emphasis…
Re: výslovnost
Fonetické znaky se zobrazují jako obrázky. Pokud se Vám nezobrazují, máte patrně vypnuté zobrazování grafiky.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.