Help for English

Kulturně-historický přehled

 

Na přijímací zkoušky z angličtiny požaduje UPOL také kulturně-historický přehled. Bohužel ale nechodím na gymnázium a tudíž žádný takový přehled nemám. Nevíte o nějaké dobré knížce, ze které bych se mohla tyto informace dovědět?

Ahoj, já jsem si teď z Britské rady půjčovala Spotlight On Britain/Austra­lia/the USA a kupovala jsem si Britain – Second Edition (OUP, J. O'Driscoll, 2009). Ty „Spotlighty“ už jsou poněkud starší, ale bohužel jsem zatím na nic novějšího nenarazila:(. Nebo se tady podívej na recenzi http://helpforenglish.cz/…Culture.html. Je to sice encyklopedie, ale není vůbec k zahození:).

to britain sem měl půjčený. je tam strašně moc informací, pro člověka, kterýho to zajímá, je to dobrý, ale takhle na přípravu nevím nevím. Mně by se hodilo prostě jen něco obyč., ani by to nemusela být nějaká knížka, prostě jen nějakej seznam událostí, osobností, spisovatelů, děl atp. Ono to stejně asi bude dělaný tím způsobem přiřaď k dílu autora, k události člověka…

To roman 298: JJ taky si to myslím, ale zase když jsou k tomu nějaké souvislosti, tak to do té hlavy leze líp :-D

carla:asi jo no, ale kdyz je tech souvislosti moc, tak uz na to v te hlave nebude misto, to ja bych to tam radsi nacpal bez souvislosti aby se mi tam toho vic vlezlo :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.