Help for English

Jak nejlépe investovat částku do 1 000 Kč na rozvoj Agnličtiny na levelu B2?

 

Ahoj, mám dotaz, jestli je podle Vás to nejlepší možné pro člověka který je čerstvým držitelem FCE – B pořizovat si thesaurus či výkladový slovník (co je dle vás výhodnější?), či jestli stačí používat Aj – Čj slovník a investovat 1 000 Kč nějak iniciativněji a pak by dotaz zněl, jak? Jestli máte nějaký tip, sem s ním :-)

Tento tip vypadá zajímavě, ale přesto bych se rád zeptal, po prohrabání zdejších recenzí i vnějšího internetu, jaké výhody přináší LDOCE – 5. vydání oproti výkladovému slovníku od Macmillan, na který zde psal recenzi pan Vítek a také oproti Longman exam´s doctionary a konečně i LDOCE 4. vydání (dá se sehnat levněji – v řádu několika stokorun). Je dle Vás přiložené CD u slovníku nezbytné? Někdy si říkám, jak šťastný člověk bych byl, kdyby neexistovalo tolik možností …

To mě nenapadlo. Otázka je, zda používáte PC nebo ne. Pokud nepoužijete CD-ROM (v případě LDOCE5 dokonce DVD), pak máte rozhodování možná ještě složitejší, ale asi bych volil mezi LDOCE5 a Macmillan.

Nicméně rozhodně doporučuji přečíst si komentáře pod všemi recenzemi, protože ostatní občas řešili podobný problém :-)

Já jsem taky přemýšlela který z těchto slovníků si koupit, nakonec jsem se rozhodla pro Longman a jsem z něj nadšená, takže doporučuji :-D

Tak nakonec skončím taky u Longmana. Děkuji Vám za pomoc :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.