Krásné cvičení na oživení Sice jedna chybička, ale způsobená nepozorností a překlepem.
Komentáře k článku: Sestavte věty
Krásné cvičení na oživení Sice jedna chybička, ale způsobená nepozorností a překlepem.
Vaše odpověď: I have got a cat and a hamster je špatná
Správná odpověď: I have got a cat and a hamster.
„Mám kočku a křečka.“ V této větě „have got“ patří
neodlučitelně k sobě. Členy „a“ patří před podstatné jméno
prosím? asi sem blbá ale fakt nevidím rozdíl ve své vete a v té ajk to
má bejt správne… budu vdečná za vysvetlení **** **** **** **** ****
Vaše odpověď: I have got a cat and a hamster je špatná
Správná odpověď: I have got a cat and a hamster.
„Mám kočku a křečka.“ V této větě „have got“ patří neodlučitelně k sobě. Členy „a“ patří před podstatné jméno prosím? asi sem blbá ale fakt nevidím rozdíl ve své vete a v té ajk to má bejt správne… budu vdečná za vysvetlení **** **** **** **** ****
Re:
A nechybí Vám na konci věty tečka? V komentáři ji neuvádíte, pokud jste ji nenapsala ani do odpovědi, systém vyhodnotí odpověď bez tečky jako nesprávnou, i když je ve všem ostatním správně.
What food is your favorite? – napsal jsem to takto. Na googlu mi to naslo 263 000 shodnych nalezu presne teto fraze. Opravdu to takto nelze? Napr. v hovorove nebo Americke anglictine?
Re:
A nechybí Vám na konci věty tečka? V komentáři ji neuvádíte, pokud jste ji nenapsala ani do odpovědi, systém vyhodnotí odpověď bez tečky jako nesprávnou, i když je ve všem ostatním správně.
Re: Re:
No to už ted nevím, esi mi chybí tečka, možná ano, každopádne bych na tečce nebazirovála, aby kuli ní byla špatná celá odpoved…
What food is your favorite? – napsal jsem to takto. Na googlu mi to naslo 263 000 shodnych nalezu presne teto fraze. Opravdu to takto nelze? Napr. v hovorove nebo Americke anglictine?
Re:
To je samozřejmě správně, doplněno mezi odpovědi.
Re: Re:
No to už ted nevím, esi mi chybí tečka, možná ano, každopádne bych na tečce nebazirovála, aby kuli ní byla špatná celá odpoved…
Re: Re: Re:
Možnosti bez teček doplníme, ale v instrukcích je jasně napsáno, že máte dát pozor na znaménka za větou.
Tohle se mi fakt libí.
U jednoho sem nenapsal velký začáteční písmeno a u jednoho sem špatně
zařadil always. Takže v podstatě jedna chyba, ne?
blbej překlep
Super cvičení. Jen jsem místo . napsala , v číslovce
Re: Re: Re:
Možnosti bez teček doplníme, ale v instrukcích je jasně napsáno, že máte dát pozor na znaménka za větou.
Re: Re: Re: Re:
sem nečetla instrukce chjo
Re: dawe
jj taky mám stovku, moc děkuji za tohle cvičení,zopakovala jsem si slovní zásobu =)
??
Cvičení super ale neměl by být před slovem hamster člen „an“ ?? začíná přece písmenem H, stejně jako slovo „hour“ a tam se píše → „an hour“
??
Cvičení super ale neměl by být před slovem hamster člen „an“ ?? začíná přece písmenem H, stejně jako slovo „hour“ a tam se píše → „an hour“
odpoveď
Nie, nemalo.
Rozhodovanie, či vyberieme „a/an“ nezáleží na tom, ako sa slovo píše, ale akú má výslovnosť. Teda: (a) HAMSTER (vyslovíš na začiatku so spoluhláskou), ale (an)HOUR,(an)HONEST PERSON (vyslovíš so samohláskou), preto člen „an“.
napr. Máš slovo (a) EURO, no i napriek tomu, že je na začiatku slova samohláska, píšeme neurčitý člen „a“, pretože sa vo výslovnosti (na začiatku) objavuje spoluhláska (EURO čítaš ako „juro“) apod. ;).
Konečně ;) 100% na poprvé.
Víte faktem je že se gramatiku učím jen příležitostně, prostě
používám angličtinu. Čtu, , poslouchám, píšu, sem tam mluvím… a už
jen tím se to samo podvědomě učí…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.