Tleskám
Komentáře k článku: Anglická jména s výslovností
Tleskám
Tleskám
Re:
To jsou ta ztracená jména z článku, který se nám před časem ztratil. Nějak se nedařilo takové množství nahrávek dát na jednu stránku, tak jsme se dohodli, že ho rozdělíme an textovou část a část s přehledem jmen. Takhle by to snad už mělo fungovat.
Re:
To jsou ta ztracená jména z článku, který se nám před časem ztratil. Nějak se nedařilo takové množství nahrávek dát na jednu stránku, tak jsme se dohodli, že ho rozdělíme an textovou část a část s přehledem jmen. Takhle by to snad už mělo fungovat.
Re: Re:
jj, je to supr
Hugh
Přehrála jsem si jméno Hugh několikrát a nedokázala jsem identifikovat přesnou výslovnost. Je na začátku slyšet H nebo ne?
Hugh
Přehrála jsem si jméno Hugh několikrát a nedokázala jsem identifikovat přesnou výslovnost. Je na začátku slyšet H nebo ne?
Re: Hugh
Dle výslovnosti na Forvu, v některé nahrávce je slyšet H, v další ne.
Hugh
Ano, ale anglické H je takové zvláštní, protože na začátku slov je NEZNĚLÉ, hlasivky se k němu přidají vlastně až u další hlásky (v tomto případě J – hju: )
Proto může být těžké pro netrénované ucho tuto hlásku identifikovat.
Ano, ale anglické H je takové zvláštní, protože na začátku slov je NEZNĚLÉ, hlasivky se k němu přidají vlastně až u další hlásky (v tomto případě J – hju: )
Proto může být těžké pro netrénované ucho tuto hlásku identifikovat.
Re: Re: Hugh
Trochu připomíná CH
wooooooow!
Přehrál jsem si jméno Robyn a nic se mi neozvalo? Jinak děkuji
Přehrál jsem si jméno Robyn a nic se mi neozvalo? Jinak děkuji
Re:
Opraveno.
úžasné, díky
Re:
Opraveno.
Re: Re:
Ještě nehraje Magdalene.
Jo super, jména dokážou potrápit. Třeba právě Hugh Grant nebo Elijah Wood.
četnost jmen
takový dotaz pro cestovatele, máte někdo zkušenost s tím, že by nějaké anglické jméno bylo nějak výrazně populárnější?
četnost jmen
takový dotaz pro cestovatele, máte někdo zkušenost s tím, že by nějaké anglické jméno bylo nějak výrazně populárnější?
Re: četnost jmen
Myslím, že to není pro cestovatele, ale statistický úřad. Nebo co myslíte tím populárnější?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.