100%,uvidíme zejtra..
Komentáře k článku: Minulý a předminulý čas 1
100%,uvidíme zejtra..
kdybych neměla problém s překladem a tedy i pointou vět tak je to jednoduché
Re: Re:
A mohl by tu být použitý i předpřítomný čas? (vím, že není v nabídce, jen teoreticky ) I have just had dinner – právě jsem povečeřel … Jak by se v té větě s předminulým časem přeložilo to „just“? Znám jen význam „jenom“ a „právě“. Moc díky!
Re: Re:
A mohl by tu být použitý i předpřítomný čas? (vím, že není v nabídce, jen teoreticky ) I have just had dinner – právě jsem povečeřel … Jak by se v té větě s předminulým časem přeložilo to „just“? Znám jen význam „jenom“ a „právě“. Moc díky!
Re: Re: Re:
Předpřítomný v žádném případě nemůže být ve větě v minulosti. HE HAD JUST HAD DINNER – právě/zrovna dovečeřel
Vážně jsem dosáhla stoprocentní úspěšnosti? :-O Jsem docela překvapená. Na střední škole jsem s tím dost bojovala.
dotaz
Ahoj,
I was late, so when I arrived at the station, the train _________ Mohl bych si
říct, že vlak odjel předtím než jsem přišel, proto se da dát
předminulý čas? diky. Super stránky
dotaz
Ahoj,
I was late, so when I arrived at the station, the train _________ Mohl bych si říct, že vlak odjel předtím než jsem přišel, proto se da dát předminulý čas? diky. Super stránky
Re: dotaz
ano
opět dotaz
As we were standing on the platform, it _________ to rain.
A-Started
B-Had started
Mám dát A „started“? když je minulý průběhový tak dát prostý
čas?
Začalo, když jsme čekali. Déšť zasáhl do čekáni. Je to tak ok? diky
opět dotaz
As we were standing on the platform, it _________ to rain.
A-Started
B-Had started
Mám dát A „started“? když je minulý průběhový tak dát prostý čas?
Začalo, když jsme čekali. Déšť zasáhl do čekáni. Je to tak ok? diky
Re: opět dotaz
ano
Bomba, slysel sem toho o tech casech vzdycky spoustu a cetl jsem toho i spoustu ale z tech vasich stranek mi to dava nejvic smysl…
supr a diku dik
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.