Help for English

Vytvoření zvukové nahrávky WAV nebo MP3

 

Toto vlákno je určeno těm, kteří se budou účastnit naší únorové soutěže s Englishbooks.cz. Směřujte sem své otázky ohledně vytváření požadovaných zvukových nahrávek.

Pro záznam zvuku může posloužit už zabudovaný program Záznam zvuku, co obsahují Windows.

Ve WinXP to najdete zde:
Nabídka start → Všechny programy → Zábava → Záznam zvuku

Ve Win zde:
Nabídka start → Všechny programy → Záznam zvuku

Pokud vám nelze nahrát zvuk, nejspíše máte ztlumený, nebo deaktivovaný mikrofon v menu Ovládání hlasitosti, nebo ho máte strčený ve špatné dírce.

Do ovládání hlasitosti se dostanete ve WinXP takto:
Nabídka start → Ovládací panely → Zvuky a zvuková zařízení → na panelu Hlasitost kliknout na upřesnit u hlasitosti zařízení.

Nebo jednoduše dáte pravé tlačítko u ikonky reproduktoru, která je na liště blízko hodin a otevřete Směšovač hlasitosti pokud máte Win7 či Ovladač hlasitosti pokud máte WinXP.

Pro záznam zvuku rád používám software Audacity. Práce s programem je velmi jednoduchá, nabízí editaci audio souborů, efekty atd.

Můžu to poslat ve WMA? Mám digitální diktafon, tak bych to nahrála na něj a stáhla. Uznáte mi to?

převeďte prosím v počítači na WAV nebo MP3.

OK, pokusím se; dík za rychlou odpověď.

wav je poněkud obsáhlý ne?

No vzhledem k tomu, že jde o několik vteřin, tak to zase tak vadit nebude. Samozřejmě lepší na posílání jsou menší MP3 soubory.

taky používám Audacity, ovládá se jednoduše, takže jsem to pochopila i já, bohužel mám ale rozbitý mikrofon u sluchátek, takže jsem nahrávala na zabudovaný do noťase a je to trochuu potichu, i když jsem dost křičela, slyšet to ale je…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.