Zdarvim,potreboval bych se naucit na test ktery je na urovni B2.Jedna se komplexni test tedy nejen gamatika,ale i psani,poslech..skoro jako u certifikatu.Studoval jsem uroven tuto
http://jazyky.feld.cvut.cz/…Syllabus.doc
Coz je nejspis A1.
Proto se ptam jake ucebnice jsou vhodne pro samostudium abych dostal teto urovne?
U testu doporucuji:
R. Murphy: English Grammar in Use ( Cambridge University Press)
Headway Intermediate/ Upper Intermediate ( Oxford University Press), nebo jakékoliv jiné učebnice na stejné úrovni
English Vocabulary Organizer ( Language Teaching Publications) nebo English Vocabulary in Use/Upper Intermediate (Cambridge University Press)
Jenze predpokladam,ze tato ucebnice nebude stacit jelikoz je na urovni na ktere zatim nejsem.Nebo to nevadi?Jelikoz ucebnic je spousta tak se v tom neorjentuji.Nerad bych si koupil mnoho drahych veci abyc me pak byli na prd.
-Idealni by bylo pro me jazkova skola,ale jelikoz jsem po maturite studoval rok jinde,tak nemuzu nastoupit na intenzivni studim .Alespon ne tam co jsem koujak.A kurzy 1X tydne jsou podle me malo.Nebo jake mate doporuci?Zkusenosti?Abych dostal teto urovene?
Pozadavky ktreje vlastne odpovidaji urovni B2:
Schopnost jasného vyjádření myšlenek a názorů v širokém okruhu témat, schopnost spolehlivého porozumění a výměny informací, konkrétních i abstraktních témat.
Aktivní zvládnutí podstaty jazyka.
Schopnost kompetentní a nezávislé komunikace ve velké řadě odborných i obecných kontextů. V interakci s rodilými mluvčími je schopen spontánní a plynulé reakce i v neočekávaných situacích.
Dobrá schopnost rozlišení míry formálnosti a neformálního vyjadřování v odpovídajících situacích.
Schopnost užívat idiomy s velkou jistotou, příležitostné menší nepřesnosti, většinou v oblasti přízvuku a intonace.