Help for English

Problem s kopirovanim textu z Word do internetovych for

 

Protoze jsem si vedom meho uboheho spellingu, tak casto kdyz potrebuju na netu neco nekam napsat to napred napisi ve Wordu ktery me krasne na chyby upozorni a potom to pomoci copy a paste vlozim kam potrebuji. Ale vsiml jsem si, ze na nekterych forech mi pri tom kopirovani zmizi nektere znaky, konkretne apostrof a uvozovky a potom to tedy nevypada moc uhledne. Mate nekdo nejaky tip proc se to deje a jak to napravit?

A když to zkopíruješ z toho wordu třeba do obyč texťáku, tak tam ty znaky jsou?

Mimochodem, nebylo lepší si nainstalovat kontrolu pravopisu do prohlížeče? Osobně jí také používám ve svém firefoxu. A dá se tam třeba i nastavit automatická detekce použitého jazyka či jeho automatické přepnutí podle předvolených stránek. :)

Slovníky ke stažení najdeš zde: https://addons.mozilla.org/…rowse/type:3

A rozšíření na prohazování jazyků zde: http://en.design-noir.de/…ry-switcher/

Ano, kdyz to kopiruju do notepad or wordpad, tak se ty znaky prekopiruji. Ale jak jsem popisoval ten priklad kdy ty znaky na nekterych forech zmizi tak to je samozrejme az po odeslani toho prispevku, ne hned po „ctrl + V“.

Ale diky za ten tip na tu kontrolu zabudouvanou v prohlizeci. Zkusim to zprovoznit. Ale hadam ze to nefunguje jako word ktery ti nabidne opravu?

nabídne :)

A když ten text napíšeš přímo do prohlížeče a nic nekopíruješ, tak to jde? V jiných prohlížečích si to zkoušel? Možná by to také mohl mrvit nějak antivir, nebo firewall, ale tipuju to spíše na špatně naprogramovaná fóra. Kodér zapomněl naprogramovat vkládání speciálních znaků, nebo to udělal špatně.

Mas pravdu, uz jsem to nainstaloval a je tam i ta nabidka oprav. Jenom to asi nema takovou slovni zasobu jako word, protoze to napr. nezna slovo WACKO :).

K tomu problemu: kdyz to napisu primo do prohlizece bez kopirovani z wordu, tak se to zobrazi spravne. Asi muj word pouziva znaky ktere to forum nezna. Ale konkretne mi to delaji treba prispevky na YOUTUBE.

No viděl bych chybu na straně serverů. I když jako chybu to moc považovat nelze. Jde jen o bezpečnostní opatření, protože uvozovky a apostrofy slouží pro ukončení dotazů, a tak to někde řeší jejich odstraněním z příspěvků před vložením. Více o tématice na http://cs.wikipedia.org/…QL_injection

Zabránit tomu by se dalo ale i mnohem lepším způsobem než jejich úplné odstranění… Byla by to IMHO neschopnost na straně programátora. :)

Ale tím to není, protože Jim píše, že přímo z prohlížeče mu ty znaky jdou vložit v pohodě.

Ale když to funguje s tou kontrolou pravopisu v prohlížeči, tak bych to vůbec neřešil. :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.