překlad
Vrtá mi hlavou, jak se řekne „budíček“. Děkuji
Komentáře k článku: Hodina, hodiny, hodinky
překlad
překlad
Re: překlad
Rise and shine
překlad
Záleží na kontextu…
překlad
Jestli myslíte to, co na Vás pokřikuje matka poránu, tak „Wakie, Wakie!“, případně „Wakie, wakie sleepy head!“
překlad
Nebo jestli myslíte vojenský signál na trubku, tak „reveille“:
REVEILLE
military : a signal given on a musical instrument (such as a bugle or drum) in
the early morning to call soldiers or sailors to duty – He awoke at
reveille.
REVEILLE
a piece of music traditionally played on the bugle in the morning to wake up
soldiers, or the time when it is played
Případně ještě, co vyřvává skautský vedoucí v táboře:
„Wakey, wakey, rise and shine!“
Vzdycky me mate proc se rika ctvrt hodina se clenem a pul hodina bez clenu. Ma to nejaky zapamatovatelny klic?
Jinak bych poznamenal, ze se O'CLOCK da nahradit i slovem HOURS.(hlavne ve vojenstvi) E.g. fifteen hundred hours.
Vzdycky me mate proc se rika ctvrt hodina se clenem a pul hodina bez clenu. Ma to nejaky zapamatovatelny klic?
Jinak bych poznamenal, ze se O'CLOCK da nahradit i slovem HOURS.(hlavne ve vojenstvi) E.g. fifteen hundred hours.
Re:
Do elementary článku rozhodně nebudu psát o vojenské možnosti HOURS…
Re:
O žádném klíči nevím, ale u QUARTER člen být může (a nemusí).
jenom rozšířím, když už jsme u těch hodin
grandfather clock – stojací hodiny (takový ty strašně starý:-D)
astronomical clock – astronomické, nejznámnější je asi pražský orloj
(tak nebuďte překvapení, když se vás nějaký cizinec zeptá, kudy se
dostane k astronomical clock
o'clock
Dobrý den, je možné nějak vysvětlit, proč se slovíčko „o'clock“ píše s apostrofem? Děkuji, přeji hodně úspěchů!
o'clock
Dobrý den, je možné nějak vysvětlit, proč se slovíčko „o'clock“ píše s apostrofem? Děkuji, přeji hodně úspěchů!
Re: o'clock
Je to zkratka „on the clock“ nebo „of the clock“.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na následující větu:
“Sorry, I have to go to my Spanish lesson / class now.”
V článku “Škola, kámen úrazu” se píše, že pokud chodíme na nejrůznější kurzy, lekce, hodiny, semináře, školení, apod. používáme sloveso “attend”:
She attends an English course once a week My dad never attended any of my school activities. Here are the comments from the people who attended your seminar last week.
S hodinami angličtiny, tance apod. používáme vazbu se slovesem TAKE:
I take English classes. I take dance lessons.
A že v těchto případech nepoužíváme sloveso “GO”.
Proč je ve vaší příkladové větě “go to my Spanish lesson/class” a ne ono “take”?
Děkuju za případnou odpověď!
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na následující větu:
“Sorry, I have to go to my Spanish lesson / class now.”
V článku “Škola, kámen úrazu” se píše, že pokud chodíme na nejrůznější kurzy, lekce, hodiny, semináře, školení, apod. používáme sloveso “attend”:
She attends an English course once a week My dad never attended any of my school activities. Here are the comments from the people who attended your seminar last week.
S hodinami angličtiny, tance apod. používáme vazbu se slovesem TAKE:
I take English classes. I take dance lessons.
A že v těchto případech nepoužíváme sloveso “GO”.
Proč je ve vaší příkladové větě “go to my Spanish lesson/class” a ne ono “take”?
Děkuju za případnou odpověď!
Protože tady rozlišujeme mezi českým CHODIT versus JÍT/JET. Pokud pravidelně CHODÍM do kurzu (=navštěvuji ho), tak TAKE. Ale když tam teď JDU/JEDU (= jsem na cestě, vypravuji se tam, musím se tam přemístit), tak GO.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.