Help for English

cards vocabulary

 

Nevite kde na netu bych se mohl naucit vsechny mozne terminy ktere se pouzivaji pri hrani karet? Napr. jmena karet, vylozit, prebit, michat atp

To by mě taky zajímalo, našel jsem jen:
rozdat – deal
zamíchat – shuffle
vyložit – draw (?)
Eso – ace
král – king
dáma – queen
žolík – Joker
kříže – clubs
piky – spades
srdce – hearts
káry – diamonds

zkusím zpracovat.

odkedy hram pokra, tak som dost googlil na tuto temu. Skus nieco, ako poker for beginners, popripade googli pravidla nejakej kartovej hry(podla moznosti takej, ktoru vies hrat) – tam sa stretnes s tymi terminmi az az :-)

edit: este, pre relativnu uplnost doplnim Ondreja: pod damou(queen) je Jack ;-)

Diky vsem za reakce.

Btw, spades jsou ty karty s jednim cernym listem a clubs jsou ty trojlistkove, ano?

Přesně tak :)

Začal jsem na tom pracovat… můžete se prosím mrknout na adresu níže a případně mi napsat, co mi chybí? Nejlépe časky/anglicky.

Samozřejmě pokerový slovník je na mnoho a mnoho stránek, do takových věcí se nechci pouštět, ale spíše mi jde o obecné karetní pojmy.

Díky!

http://www.helpforenglish.cz/…1-Karty.html

Diky za tu novou slovni zasobu.

Chybí tam něco důležitého?

jeste by me zajimalo slovo „postupka“?

ono záleží asi jak v jaké hře. Karetních her jsou stovky a každá má jiná pravidla a jinou terminologii. Na to je nejlepší najít si např. na wiki danou hru a k tomu si přečíst pravidla.

aha to me nenapadlo, ja myslela, ze to bude univerzalni slovo :-)

taky jsem nikde nenasla jestli znaji v anglictine slovo „marias“, je to puvodem z nemciny, tak jsem si myslela, ze by to mohli znat, ale nejak jsem zatim nemela uspech

jsně, oni co nehrají, tak pro to nemají slovo. Podobně nemají prší. :-) Oni vlastně většinou neznají ani ten typ hracích karet.

tak to nebudou znat ani karetni hru zachod :-D

Kdybych chtěl být protivný, tak se zeptám na taroky. Škýz, Mond, Pagát, … :-) . Je to asi stejné jako s mariášem. Díky této diskuzi jsem na wikipedii.org jsem našel:?
The tarot (first known as tarocchi, also tarock and similar names),…
Jinak se hraje ve Franci, jinak v Italii a Německu. U nás na se hraje s 54 kartami. Výborná hra, vzniká silná závislost. Dokonce před maturitní písemkou z českého jazyka jsme neodolali a rozdali jsme list. Než témata vyhlásili v rozhlase, tak jsme stihli tři kola :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.