Výborně, na pokračování už jsem se těšil. Jdu tisknout a číst V těchto článcích jsou velmi praktické informace. Díky
Komentáře k článku: BUSINESS 08: Hotel (word analyses)
Výborně, na pokračování už jsem se těšil. Jdu tisknout a číst V těchto článcích jsou velmi praktické informace. Díky
Ďakujem, ďakujem, ďakujem.
Bála som sa tej Business English a otvorila som ju len náhodou, keď som
hľadala frázy a slovíčka okolo cestovania lietadlom. Bude mi trvať kým ju
celú prelúskam, ale je perfektná a veľká pomoc. Ešte raz veľká
vďaka.
Ďakujem, ďakujem, ďakujem.
Bála som sa tej Business English a otvorila som ju len náhodou, keď som hľadala frázy a slovíčka okolo cestovania lietadlom. Bude mi trvať kým ju celú prelúskam, ale je perfektná a veľká pomoc. Ešte raz veľká vďaka.
Re:
Jo jo, kéž by bylo více těch, co ji otevřou „náhodou“.
Z obchodní angličtiny mají studenti obecně strach. Jenže já se snažím koncipovat celý kurz tak, aby byl velmi obecný a užitečný i v běžném životě.
Mnoho studentů si pod pojmem Business English představuje složité ekonomické pojmy, což je určitě také pravda, ale to už je „vyšší liga“ a o tu tady nejde. Využilo by to totiž jen malé procento našich čtenářů
Díky
Moc děkuji, bude se to hodit při cestování!
Re:
Z obchodní angličtiny mají studenti obecně strach. Jenže já se snažím koncipovat celý kurz tak, aby byl velmi obecný a užitečný i v běžném životě.
Mnoho studentů si pod pojmem Business English představuje složité ekonomické pojmy, což je určitě také pravda, ale to už je „vyšší liga“ a o tu tady nejde. Využilo by to totiž jen malé procento našich čtenářů
Re: Re:
Tohle využiji i jako začátečník, moc se mi to hodí!
Text je super jako vždycky, obrázek se moc povedl.
Re:
To závisí od toho, čo si človek predtavuje pod pojmom obchod. Obchodná fakulta Ekonomickej univerzity má tri odbory : Cestovny ruch, vnútorný obchod a zahraničný obchod. Vy ste si zatiaľ vyčlenili len oblasť cestovného ruchu. Pod obchodnou angličtinou by mohlo byť oblasti ako trh, obchodná poitika, clo apod. a všetko veci pre bežného človeka – spotrebiteľa.
To závisí od toho, čo si človek predtavuje pod pojmom obchod. Obchodná fakulta Ekonomickej univerzity má tri odbory : Cestovny ruch, vnútorný obchod a zahraničný obchod. Vy ste si zatiaľ vyčlenili len oblasť cestovného ruchu. Pod obchodnou angličtinou by mohlo byť oblasti ako trh, obchodná poitika, clo apod. a všetko veci pre bežného človeka – spotrebiteľa.
Re: Re: Re:
Ale cestovný ruch jsme tu schopni více či méně využít všichni, každý jednou někam pocestujeme, kdežto ty ostatní věci jsou pro nás tak trochu mimo, protože i když clo občas řeším, tak vždy jen z české strany. A i když by mě třeba zajímala slovíčka z oboru bookkeeping, tak někteří ani nemají představu co ta slovíčka znamenají v češtině a taky to k obchodu patří.
Ale cestovný ruch jsme tu schopni více či méně využít všichni, každý jednou někam pocestujeme, kdežto ty ostatní věci jsou pro nás tak trochu mimo, protože i když clo občas řeším, tak vždy jen z české strany. A i když by mě třeba zajímala slovíčka z oboru bookkeeping, tak někteří ani nemají představu co ta slovíčka znamenají v češtině a taky to k obchodu patří.
Re: Re: Re: Re:
Jo aha v podstatě jsem chtěla říct, to co už výše napsal Roman.
Re:
Romane, taky jsem na to klikla jen pro zanímavost, abych se podívala, jak vlastně ta Business English vypadá. A ono to je použitelný i pro mě . Díky!
Book keeping je už odbornejšie slovo, to je oravda. Ale čo tak : faktúra, splatnosť faktúry, príjemnka, výdajaka, účtenka, platba, bankový prevod, tovar, výmena tovaru, záruka, zaslanie tovaru, preprava tovaru, daň, daňový úrad, daň z pridanej hodnoty, …VŠETKO VECI KAŽDÉHO Z NÁS.
To je tá práva obchodná angličtina.
A navyše bookkeeping s obchodom súvisí okrajovo. (Studuje sa na celkom inej fakulte – Fakulta hospodarskej informatiky). A tiež obchod často fungoval (ešte niekde doteraz funguje) aj bez peňazí. (T.j. pol prasa za kocku striebra apod.).
super
Otvoril som to náhodou a zistil som , že je to super článok, musím si prečítať aj ostatné časti. Tento „BUSINESS seriál“ by mohol pokojne byť uverejnený aj v PDF formáte, ale aj ostatné veci ako napr. gramatika.....
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.