Help for English

Jaky mobil je potreba pro dobry slovnik?

 

Zdar lidi, budu si muset koupit novy mobil (ten muj stary historicky uz dosluhuje) a jedna z veci kterou bych chtel aby umel je ze by umoznoval instalaci dobreho slovniku. Uz z toho polozeneho dotazu asi spravne vyvodite ze jsem v oblasti telefonu uplny amater takze jestli byste mi mohli dat nejaky tip a pripadne polopaticky vysvetlit jak se ten slovnik na telefon dostane, diky.

Ak to nebude mobil s OS tak potom model co podporuje velke java aplikacie (niekolko MB), urcite nie samsung. Ja pouzivam Sony-ericsson W810i co uz je starsi model ale javu ma super takze predpokladam, ze kazdy novy model by mal byt na tom podobne.

Třeba takový Cambridge Advanced Learner's Dic­tionary má jenom 4,9 MB, takže myslím, že co se týče paměti telefonu, tak ta se řešit nemusí. Stačí akorát podpora té Javy jak psal kenzo.

Telefon musíš propojit nějak s počítačem. Nejčastěji se to dělá přes USB kabel, který by si měl dostat k telefonu, nebo pomocí bluetooth, které můžou telefony obsahovat samy. Je pak ale potřeba mít nějakou bluetooth kartu i v počítači a tu už si musíš koupit zvlášť.

Po propojení počítače a telefonu si zkopíruješ instalační soubor někam do telefonu (buď přes nějakou aplikaci, nebo na kartu přes průzkumníka) a v telefonu spustíš instalaci.

Možná to propojení budeš muset nějak aktivovat, nebo si pojmenovat telefon, to uvidíš. Také se v tom moc nevyznám, sám mám s tím docela problémy přes ten kabel.

Idealne je ak mobil ma pamatovu kartu, potom staci len spustit instalacny subor v telefone z karty. Najdolezitejsie je aby telefon podporoval velke java aplikacie, lebo napr. niektore nokie maju sice vela pamati ale velke aplikacie nepodporuju. Tiez pouziavm advandece learner's dic­tionary a je to uplne super aj ked niektore funkcie mu chybaju.

Diky za ohlas. Jenom bych se jeste zeptal jak to ze specifik telefonu poznam ze umoznuje „velke java aplikace“? Zalezi na operacnim systemu telefonu nebo podle ceho se ridit?

Na slovník musí stačit každý telefon co podporuje javu. Jednodušší aplikaci totiž už snad být ani nemůže. Kup si jakýkoliv telefon co podporuje javu. Pro jistotu se tu můžeš ještě před koupí zeptat…

Jsem se také těšil, co vše nainstaluji na telefon Nokia s 8 MB paměti… a slovník tam může být max. 1MB :(
Takže neumí ony velké javy, o kterých se tu píše… paměťovka má 1 GB, ale to nepomůže…

A můžu se zeptat, jak to udělat, když mám instalační soubor v telefonu, ale vidím ho jenom, když mám telefon připojený k PC a otevřu si soubory v PC. Když hledám daný soubor „ručně“ v telefonu, tak se mi nezobrazuje :-(

Mám Nokii E51, která má Aplikaci Java™ MIDP 2.0 a nějak se tam s tou angličtinou nemůžu poprat..
Dík za radu předem!

Také mám E51 (přes 2 roky). Jsem s ní moc spokojen. Používám stejnou aplikaci, ale bez problémů. Nastoupit a vystoupit ? Myslím tím, odinstalovat a znovu nainstalovat. Už si to nepamatuji, ale myslím, že jsem instalaci dělal na kartu (2GB) a ne do paměti.

Omyl. Teď jsem to ověřil, je to nainstalováno v paměti. Verze 0.06

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.