Help for English

a?a!

 

Later interrogation of the Sacramento transit website revealed a mere four buses out in the morning, four back at night.

zdravim, a chtel bych se zeptat, proc je tu clen pred mere a jestli by se pripadne dal vypustit.

diky

stejně tak můžete říct I SPENT A TWO WEEKS somewhere and then ANOTHER TWO WEEKS somewhere else.

TWO WEEKS zde je jako by A PERIOD OF TWO WEEKS, stejně tak u těch autobusů je to jako POČET či SKUPINA čtyř autobusů, tedy jako podst. jméno ČTVEŘICE. Pak se před to může umístit člen popř. determinátor ANOTHER apod.

dobře, to zní logicky, ale pak teda to se dá napasovat prakticky na všechno-there are a four dogs, myšleno, že je tam skupinka čtyř psů, atp…to je pak docela matoucí a připadne mi to takový zbytečně složitý, nebo je nějakej praktickej význam v použití? Je nějakej třeba jen minimální rozdíl když řeknu there are four dogs a there are a four dogs?

jde tam o to, že řpřed tu čtveřici autobusů je umístěno přídavné jméno MERE. Tím se ten celek jakoby podtrhne. Proto je před tím text. Ty autobusy totiž NEJSOU MERE, MERE je celá ta čtveřice. There are a few dogs je tedy přípustné ale divné.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.