Help for English

Materiál pro samouka

 

Dobrý den. Mám asi jeden z nejběžnějších dotazů, ale přesto si nevím rady.

Jsem ve druháku na střední škole a silně pokulhávám v angličtině, takže se chci začít učit doma, jenomže nevím podle čeho. Ve škole jedeme podle učebnic SUCCESS Pre-intermediate, ale moc se v ní sám neorientuju díky tomu, že je celá anglicky a navíc si nemám kde zkontrolovat správnost řešení.
A vlastně mi ještě leží na stole Time to talk 2, ale to mi je taky asi bez učitelský učebnice na nic.

Potřeboval bych se hlavně kvalitně doučit gramatiku. Máte nějakou učebnici, kterou by jste mi mohli doporučit?

viz sekce RECENZE

Díky. Jenom by mě ještě zajímalo, proč upřednostňujete učebnice psané celé v angličtině? To potom ani nemusím správně pochopit daný gramatický jev.

Luis009:
učit se z České učebnice je docela risk. Může se totiž lehce stát, že třeba autor učebnice se učil anglicky před XX lety a ty věci co se učil jsem dnes již trošku jinak, nebo to třeba špatně pochopil. Pokud toho autora třeba osobně neznáte a nevíte, že je to fakt kádr, že tu jistotu, že tam nebudou vážné chyby mít nemůžete nikdy.

Já osobně jsem takhle doplatil na jednu českou učebnici. Naučil jsem se tam spoustu takových věcí co se dnes již používají jinak.

Kdežto z anglicky psané učebnice co tu Marek recenzuje jsou většinou od známých, renomovaných nakladatelství, jejichž samotné jméno je IMHO už dostatečná záruka té kvality. A ti co to píší jsou také většinou rodilí mluvčí (a zároveň třeba učitelé, jazykovědci atd.).

Ty knihy jsou psané velice jednoduše, žádné složité gramatické jevy se v těch výkladech nepoužívají. Záleží samozřejmě pro jaký úroveň je ta kniha psaná.

Tak se nějak nemůžu rozhodnout mezi
Destination B1 Grammar and Vocabulary a Oxford Practice Grammar Basic. Ten Oxford je na englishbooks i v českej verzi tak nevim
:?

Jo a zapomněl jsem napsat, že u anglicky psané knihy si hlavně člověk zároveň procvičuje čtení v angličtině, což je také dost velké plus. :)

Doporučuju English Grammar in Use. Hodně kvalitní kniha, kde je gramatika vysvětlena tak, že je snadné to pochopit.

Hm, tak asi zainvestuju do Englis Grammar in Use. Doufám, že na mě ta učebnice nebude moc složitá. Dát za to 539 Kč je teda docela dost, ale hlavně když se podle toho naučím.
Jinak děkuju za odpovědi. Moc jste mi pomohli.

Luis: je to moc super knížka a psaná dost srozumitelně. Můžete do ní nahlédnout v knihkupectví, nebo zkusit sehnat nějaký náhled na internetu.

Hlavně si nezapomeňte koupit poslední edici, nevím jestli je to ta třetí nebo je už i nějaká další a verzi s CD a s klíčem ke cvičením. Kniha je skvělá.

Na englishbooks je teď speciální vydání English Grammar in Use 25th anniversary Edition, které má hardback, nebo-li je to normálně vázaná kniha (pokud správně překládám) takže paráda. :-D Už se moc těším.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.