Help for English

psací písmo

 

Tady u nás na severu Čech se slova psace a tiskace používají také normálně.

njn, Češi! Pche! :D :-D
(sranda :) )

přidávám se k těm, kteří „psace“ a „tiskace“ dnes viděli poprvé. :-)

to tethalka: Dekuji za velice zajimave doplneni :) Uz jsem si tento font nasla na internetu a musim rict, ze se mi docela zamlouva … a to hlavne diky jeho moznym variantam :) No a jejich zpracovani obrazku k jednotlivym pismenum – vyborna prace :) Uz se tesim, az informace predam dal :) Dekuju :)

to roman298: mam podobne hybridni pismo – tedy velka pismena pisu tiskacim a zbytek, jak se podari :) a muzu rict, ze pokazde jinak :)

a moje pismo v pocitacovem prostredi … uplna hruza. Ja jsem zvykla psat bez carek a hacku, ponevadz za drivejsich dob systemy, programy, cokoliv … nepodporovaly ceskou diakritiku. A jako castecne odchovany informatik neustale trpim, kdyz vidim v nazvu souboru hacky, carky ci podobne „zakazane“ znaky (kdyz tam uvidim tecku, tak pomaly umiram). No, a ponevadz se nekdy v zachvatu slusnosti a zdvorilosti uchyluji k tomu, ze prece jen ty hacky a carky nad slovy psat budu, tak stejne v pulce komentare/mailu zjistim, ze jsem tak prestala cinit a vsechno pak musim opravovat, nebo si toho vubec nevsimnu :)

Tiskací-psací-hlavně ať je to bez chyb.Když čtu na různých webech různé komentáře a příspěvky,tak 1)nechápu, jak to někdo může vůbec napsat 2)jsem zděšená z toho, jaké banální chyby se dělají, jako by neexistovala vyjmenovaná slova nebo mužský a ženský rod. Na škole jsem měla zapálenou učitelku-češtinářku a ta do nás pravopis doslova natloukla.Dodnes jsem jí vděčná za to, co nás naučila. Ledaskomu by prospělo, kdyby začal studovat český jazyk.

Ale to jsem hoodně daleko od původního tématu :shock: :-D

Ja jsem tedy uplne obraceny priklad. Na skole (no vlastne nejenom tam) jsem byl takovy tupec, ze jsem se tiskaci naucil jenom velka pismena, maly neumim vubec. Takze v drtive vetsine pouzivam psaci. Ale je pravda ze Anglani na to koukaji vselijak. A i Polaci poznamenali ze to vypada nejak divne :). Ze by psaci bylo pouze CSR specifikum?

Jim_cz: já to samé, malé psací také neumím. Všechno píšu velkýma. :)

BTW v tom novém článku Postcrossing na tom pohledu dole je použito psací písmo, ne?

Nerekl bych. Obcas pismena na sebe navazuji,ale prevazne to vypada jako psaci..

ten poslední komentář trochu nechápu, ta pohlednice je psaná tiskace…

ee, je to půl na půl :) to je to ten tzv. hyrid (nechi urazit autora). :) tiskací vypadá spíše takto: AHOJ, RODINO! :) Je to něco mezi, klasicky psací to také není…

Jinak, že by v anglicky mluvících zemích používali VÝHRADNĚ tiskací písmo taky teda pravda není ;-)

řekl bych to hybridní písmo svědčí o tom, že by se jim to psací písmo docela hodilo. :)

to seqwence: AHOJ, RODINO! je tiskací písmo psaný kapitálkama, ta pohlednice je prostě tiskace a hotovo http://www.stiefel-eurocart.cz/info.php?… i když s tim hybridem vlastně souhlasim

Takže není tiskacÍ 8-)

Jinak o kapitálky fakt nejde, viz http://cs.wikipedia.org/…pit%C3%A1lky

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.