Help for English

vypravování

 

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,když mám podle nějakých obrázku sestavit jednoduchý příběh a převyprávět ho,tak použiji přít.čas prostý nebo průběhový?

no pokud to má být příběh tak ani jeden, použijte hitparádu minulých časů…

Můžeš použít, jaký se ti jen zlíbí… Jen to musí odpovídat jistým pravidlům, které vám byly dány, třeba o čem to má být nebo jaké formy smíte použít. Můžou tam být i přímé řeči, prostě cokoliv. Opravdu jen záleží na fantazii :)

EDIT: + pochopitelně gramatickým pravidlům :-)

We often use the present simple and present continuous in stories and jokes in informal spoken English to create the impression that events are happening now. This can make them more direct and exciting and hold people's attention. The main events are usually described in sequence using the present simple and longer background events are described using the present continuous. Pokud to je ale podle těch obrázků a jednoduchý příběh tak kostra má být určitě v minulosti.

Jj, jinak je to ale fakt jedno, pokud vás nikdo neomezuje :) Ale zajímavější je to rozhodně, když použijete jiné, než minulé časy :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.