zdravím, chtěla bych poradit s výběrem slovníku, na Vašich stránkách jsem si přečetla že na phrasal verbs je dobrý Macmillan, ale jaky vybrat celkově, kde jsou více rozepsane vyznamy slov, mám bezny slovník a nekdy ani tam to neni…díky moc
zdravím, chtěla bych poradit s výběrem slovníku, na Vašich stránkách jsem si přečetla že na phrasal verbs je dobrý Macmillan, ale jaky vybrat celkově, kde jsou více rozepsane vyznamy slov, mám bezny slovník a nekdy ani tam to neni…díky moc
Naprosto jednoznačně Longman Dictionary of Contemporary English.
Mám zkušenosti i z nejnovější Macmillanem, Cambridge 3th edition a Oxford 8 edice a Longman rozhodně nejlepší.
Battlefield, to hodnotis papirove verze nebo CD?
Jestli porovnává CD, asi budu souhlasit. Ale u papírových vydání bych se trochu pozastavil. Mám zkušenosti s Longman, Oxford 8th, Macmillan, Merriam-Webster's.
[h3]Longman[/h3] – velmi přehledný, hezky graficky zpracovaný, rámečky s kolokacemi, thesaurus
[h3]Oxford[/h3] – moc nepřekvapil, připadal jsem si, že listuji
slovníkem Oxford Wordpower, s rozdílem, že tento slovník je pro pokročilé
studenty. Na konci je asi 60 stránek obrázků různých okruhů slovní
zásoby. Plus kolem 30 stránek, které se zaměřují na zlepšení writingu,
např. jak napsat životopis, formální dopis, email, recenzi apod.
Přesto si myslím, že si ho dost lidí oblíbí.
[h3]Macmillan[/h3] – slovník tohoto nakladelství moc rád otevírám. Nejvíce oceňuji rozsáhlé tipy ke zlepšení writingu, které jsou uprostřed slovníku. V žádném jiném slovníku jsem nic podobného nenašel, jen ve výše zmíněném Oxfordu. Je pravda, že v Longmanovi něco také je, ale není to tolik podrobné.
[h3]Merriam-Webster's[/h3] – tento nemám zas tak dlouho. Ale i za tak krátkou dobu jsem si ho velice oblíbil. Používá srozumitelné definice. Často pochopím nová slova lépe, než v konkurenčních slovníkách. Co se mi tolik nelíbí je grafická úprava. Na té mohli trošku více zapracovat.
S Cambridge 3th zkušenosti nemám, pouze s CD.
Ja se prave zajimam spise o ty CD verze protoze ty bych pravdepodobne vyuzival nejvice. Mam ten Longman ale mam k nemu urcite vyhrady, proto by me zajimalo jestli je nejaky jiny nakladatel lepsi.
Napr. se mi moc nezda vyhledavani frazovych sloves. Napr. napisu BRING UP a ono mi to najde jenom spojeni „well-brought-up“. Abych nasel opravdu „bring up“, tak musim vyhledat samotne „bring“ a pak listovat a hledat spojeni „bring“ s „up“…
Ale mozna ze to jenom neumim ovladat?
Teď jsem vyzkoušel hledání frázových sloves. Napsal jsem BRING UP a slovník našel fráz. sloveso BRING UP. Nemusel jsem přejít na BRING a teprve ručně hledat BRING UP.
Zkus slovník přeinstalovat nebo stáhnout nějaký opravný patch, jestli je k dispozici.
Mě se zase na Longmanovi nelíbí jak je listování pomalé. Když má slovo hodně významů, někdy je to fakt na dlouho, než se dostanu k významu, který hledám.
Jim_cz: Někdy pomáhá neodrazit hledanou frázi enterem, ale kliknout na PHRASE SEARCH.
McKay: Jo, tak to je bohužel pravda…
svůj názor jsem vyslovil pouze na CD verzemi
knížky nepoužívám, pro mě již trochu obsoletní záležitost
Jo, s tím scrollováním je to pravda, mohlo by to být rychlejší.
Vyhledávající algorimus je slušný, ale hlavně co se týče hledání
idiomů by se mohl zlepšit, tam oproti konkurenci zaostává, a potom si může
říkat, že hledaný výraz ve slovníku není, přitom téměř vždy je.
Ale perfektní Activator (něco jako THesaurus) + velká spousta cvičení + namluvenost vět + vynikající POP-up verze z něj dělají dle mě nejlepšího
moc dekuju za rady, taky jsem premyslela nad longmannem nebo macmillan, jenom jset me utvrdili!!!diky moc za pomoc:-)
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.