Chci se najisto vejít do limitu a proto se radši zeptám, co se při počítání nebere jako slovo? Vim že hlavně členy a částice se nepočítají. Mohl by mi k tomuto tématu někdo něco dalšího říci?
Chci se najisto vejít do limitu a proto se radši zeptám, co se při počítání nebere jako slovo? Vim že hlavně členy a částice se nepočítají. Mohl by mi k tomuto tématu někdo něco dalšího říci?
počítají. Vše se počítá jako slovo. Člen je slovo. Proč by se nepočítal? Protože je krátký? To nehraje roli.
aha tak díky, byl to asi nějaký mýtus ze školy…
Chtěla bych se zeptat,zda se při rozepisování ceny používá twenty pound nebo pounds ? A jak je to u pencí ? … Díky
twenty pounds.
U pencí je taky množné číslo. 1 PENNY – 2 PENCE. Je to nepravidelné tvoření množného čísla.
Ještě jsem narazila na větu: How many money have you got? Přitom money je nepočitatelné…Jakto, že v této větě se tedy u slovíčka money vyskytuje many?
nevyskytuje. Psal to někdo, kdo neumí anglicky.
Bylo mi to dost divné, ale máme to v testu z knížky New Headway a je to tam jako vzorová věta s MANY … Napadlo mě, zda se dotyčný neptá na přesný počet, např. 20 pounds ?
???
HOW MANY MONEY je blbost. To v Headwayi určitě není, maximálně jako příklad věty, která je špatně.
a nemyslí se tím kolik mají kusů bankovek? Tam by nejspíš bylo many?
Můžete se prosím podívat znovu do té učebnice?
MANY MONEY je prostě špatně…
Kdyby mysleli cokoli jinéhom, třeba bankovky, tak to prostě napíší (nepoužijí slovo money)
nemůže se tím myslet něco jiného. Stejně se nemůžete zeptat HOW MANY INFORMATION či HOW MANY SNOW nebo HOW MANY WATER.
Je to špatně.
To Mallory:
Nemá to cvičení náhodou název: „Correct the mistakes“ –
Opravte chyby?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.