Re: technický problém
ANo, toto je starší test vytvářený jiným způsobem, proto se nezapočítává do statistiky.
Komentáře k článku: Členy v angličtině (test 2)
Re: technický problém
ANo, toto je starší test vytvářený jiným způsobem, proto se nezapočítává do statistiky.
I'm from
I'm from the Slovak Republic.
I'm from Slovakia.
Můžu poprosit o vysvětlení proč u 6)
„Can I borrow your calculator?“ – „Sure, but ________ display is broken.“ se nedá použít neurčitý člen?? Myslela jsem si, že mluvím o tom, jaký displey je-rozbitý… a proto tam použiji A…
Můžu poprosit o vysvětlení proč u 6)
„Can I borrow your calculator?“ – „Sure, but ________ display is broken.“ se nedá použít neurčitý člen?? Myslela jsem si, že mluvím o tom, jaký displey je-rozbitý… a proto tam použiji A…
Právě proto, že mluvíte o konkrétním displeji, se použije určitý člen THE.
Právě proto, že mluvíte o konkrétním displeji, se použije určitý člen THE.
No to sice ano, ale když říkám např: Je to moc chytrá holka, taky mluvím o konkrétní holce ale bude tam tam She´s A very smart girl. Proto jsem myslela, že když mluvím o tom jaký ten display je, bude to taky tak… ://
To o té chytré holce se vztahuje na to, když říkáte, co je kdo/co zač. např. Toto je rozbitý displej – neurčitý člen. Zde je to ale něco jiného. Je to TEN displej TÉ konkrétní kalkulačky.
Aha, děkuji se členy je problém, když už si myslím, že je docela ovládám, příjde věta, která mě přesvědčí o opaku, ach jo
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.