Help for English

English Vocabulary in Use (zkušenosti)

Grammar in Use je výborná učebnice. Jak je to ale s učebnicemi řady Vocabulary in Use (všechny úrovně)? Někdo mi radil, že jsem výborné a někdo zase, že si je nemám kupovat. Mohli byste mi napsat vaše zkušenosti?

Mně se líbí dokonce víc než Grammar in use. na té mi vadí, že se prostě musí gramatika vejít na jednu stranu a někdy to prostě nestačí.

Ale u slovíček to tak “nebolí”.

Princip obou učebnic je stejný. A když vám někdo radil, ať si ji nekupujete, jaký měl důvod?

Můj jediný problém s touto řadou je, že je málo prostoru k procvičování. Jedna stránka slova prezentuje, na druhé každé jednou max dvakrát doplníte a to je vše. U GRAMMAR IN USE jde o pochopení jevu, ten si procvičíte v několika cvičeních a daný jev pak umíte. Po vyplnění každého slova ve VOCABULARY IN USE se toto říct nedá. proces učení slovní zásoby je trochu složitější. Naučená slovíčka si pak stejně musíte dále procvičovat dalšími způsoby.

Totéž platí pro PHRASAL VERBS IN USE, COLLOCATIONS IN USE, IDIOMS IN USE a další IN USE tituly zaměřené na slovní zásobu.

Určitě ale neříkám, že by to nebyly dobré učebnice. Naopak.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.