Help for English

Pobyt v zahranici, uzitecna kniha sebou?

 

Chystam se mimojine vylepsit sve jazykove dovednosti v zahranicni rodine, samozrejme anglictinu. Kazdy den bych mel mit nekolik hodin osobniho volna. Rozhodl jsem se ze tento prostor vyplnim take studiem anglictiny a napadlo me tudiz, jestli by nebylo vhodne s sebou do kufru pribalit nejakou uzitecnou knihu- obsahove co bych mohl rovnou na miste pouzivat v praxi, to by me mozna jeste vice pomohlo v dostani anglictiny do “krve” treba nejaky fraze apod.

co myslite? ma to cenu?

Doporučuju Book of English od Milana Šáchy …to by mohlo být to, co hledáš…je to ale spíše americká angličtina…oceníš to ale i pokud pojedeš do Anglie ;)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Michal vložený před 12 lety

Doporučuju Book of English od Milana Šáchy …to by mohlo být to, co hledáš…je to ale spíše americká angličtina…oceníš to ale i pokud pojedeš do Anglie ;)

mimo uk i usa, do evropy. ale denne anglictina.

me jde mozna spis o nejake uzitecne fraze, slovni spojeni, jez budu moci rovnou uvadet v praxi a dostanu si to tak vice do krve, nemusi to byt striktne v cestine, mozna byhc i vice ocenil s anglickym vykladem… cim mene cestiny tam budu mit “k dispozici” tim lepe.

To je asi ono! nehledam nejkou ucelenou ucebnici anglictiny… spise takovy vycuc. Mam dobre zaklady ze skoly co se tyce gramatiky, tam neni problem. Psana anglictina je v pohode do doby nez bychmel zacit pouzivat takove bezne vyrazy- rekneme komunikacni obraty, na tom bych chtel vice “zamakat”

a na to je právě výborná BoE :)

aha. No tak to se na ni musim podivat poradne. Kde se da sehnat? Heureka tento nazev vubec nezna:(

http://boe.uh.cz/?…

možná tady :) já jsem ji sehnal u nás v knihkupectví, teď už tam ale není…myslím, že když napíšeš přímo autorovi, tak ti ji pošle…nebudeš litovat..je to jedinečná knížka

No radeji bych ji poridil osobne, nez davat online nekrestansky penize za prepravny… v praze se nikde neda sehnat? To bych se divil…

jinak klidne dal disktujte, pokud si myslite ze alternativ vice, i mene obsahlych knizek, nichz by se dali spolu s praxi v zahranici stavet…

Me taky hned napadla BoE, tam si uzijes frazi… :-) Ale kdyz uz budes v Anglii, tak bych ty hodiny osobniho volna nepromrhal ctenim knizek. Vyuzij moznosti kontaktu s jazykem a bez mezi lidi, mluv s nimi, seznamuj se. Bav se v hospode, na recepcich, v obchodech, na ulici… To ti pomuze vic, nez sebelepsi knizka.

ehm. Ja budu mezi lidmi 24hodin denne anglicky mluvicich, vsude! Ale budu mit taky cas na studie v knihovne i jine veci nez en. Ale napadlo me ze zrovna tam bych si mohl par hodin dat od aj odfrk a mohl treba podporit sve ucebni usili angictiny nejakou knihou, jez by me poslouzila jako voditko inspirace pro pristi rozhovory v anglictine- to je muj zamer! Od nekud cerpat a promitat hned do praxe… to je ono!! a ptat se lidi hned, jestli tu ci onou frazi pouzivam spravne. A na tyot ucely hledam nejakou vhodnou knihu..

Nic proti BoE ale do Anglie bych ji rozhodně nebral, najít v ní řešení problému který se Vám během dne vyskytne je nadlidský výkon. Já bych si pořídil prázdný slovníček na zápisky (spíš dva), k tomu obsáhlejší přehled gramatiky a dobrý slovník. Ve volných chvílích bych s snažil najít řešení problémů co jsem s angličtinou během dne měl a nachystal (naučil) se na to abych je mohl při nejbližší příležitosti procvičit.
Taky můžete zjistit, že máte mezery ve slovní zásobě určitých témat, tady bych si na jednu dvojstranu vypsal slovíčka k tématu a buď naučil nebo v okamžiku potřeby pohotově vytáhl deníček.

Jak mam s nekym komunikovat? Efektivne vest rozhovor? Jako jo neni problem mam takovou beznou “orezanou” velmi jednoduchou anglictinu naucenou z headway ze skol a nekolik pobyty v UK, ale to nestaci. Aspon me ne. Kdyz mluvim s nekym kdo mluvi anglicky, bud uz anglican co clovek zijici v zemi kde se bezne mluvi anglicky, zjistuji ze jeho anglictina je o necem jinem- vystuznejsi, jednoducha cilena. Ja se to vzdy snazim v hlave cesky urovnat a pak preklada- tlumocit anglicky. ne! Jenze zmenit to muzu dvema zpusoby:

  1. Mluvit mluvit a mluvit- neni problem. Bavi me to.
  2. kde nachytam ty fraze? ty sovni obraty jez prave vedou k efektivni jednoduche primocare komunikaci? Nebudu furt za nekym lizt aby me to rikal, popisovla jak kde co pouzit.Mozna ze casem bych to “odchytal” ale to by se tahlo. Kdybych mel naopak k dispozici nejakou literaturu, kde budou ukazany/ vysvetleny nejaky slovni obraty pomucky pri beznych rozhovorech- rad se je s knihy naucim a ihned pouziju v rozhovoru- verim ze timto zpusobem se anglicky muzu naucit opravdu efektivne- tu mluvenou.

Otazka: Je nejaka takova kniha? Nez jsem si precetl tvuj prispevek, myslel jsem ze BoE je ta prava…ted jsem znejistil…

BoE je uplne to pravé, řekl bych. :) jediné riziko, které vidím je to, že pokud budeš komunikovat s non-native speakerama, tak nebudou nějakým věcem možná sami rozumět. Jinak hodně užitečných frází se dá naučit v dobrém výkladovém slovníku. Já teda používám jen Oxford, ale v ostatních je to určitě taky. Když si zadáš slovíčko, najde ti to k němu několik idiomů,ustálených spojení, kolokací… Já si to třeba vypisuju a pak zpětně pročítám… tyto 2 zdroje (BoE a Oxford) si nemůžu vynachválit.

a možná investovat i do nějaké čtečky – chystá se BoE2 pro čtečky :-)

http://boe.uh.cz/?…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.