Help for English

Jak se učit? Jak konečně zvládnout B2?

 

Ahoj. Angličtinu se učím už celkem dlouho, ale prostě jsem se nikdy nějak nesnažila, takže jsem stále na úrvoni B1.2 – B2.1, řekla bych že zkrátka přesně mezi B1 a B2, hůř na tom nejsem. Každopádně ráda bych se za dva měsíce zúčastnila jednoho pohovoru ohledně studia na jeden semestr v USA. A i když by to nevyšlo, už mě prostě štve, že neumim anglicky nějak líp. Před měsícem jsem si teda pořídila angličtinu pro středně pokročilý pro samouky, během září jsem jí tak nějak celou prošla, naučila se nový slovíčka atd. Stáhla jsem si seriál v angličtině, dívám se na něj s ENG titulkama, pořídila jsem si nějaký knihy v Aj, kde je na druhý straně českej překlad. Každej tejden mám hodinu a půl konverzaci s jednim američanem. Ačkoliv by to z finančního hlediska nebyl problém, tak bohužel nemůžu chodit na kurzy do british council apod., protože mám poměrně náročnej rozvrh na VŠ a časově mi to zkrátka na tyhle kurzy několikrát týdně nevychází.

Ačkoliv jsem se desítky novejch slov naučila, necítím nějaký extra pokrok. Moje problémy:

  1. slovní zásoba: tu mám hodně špatnou. O gramatiku mi ani tak nejde, tu celkem zvládám, popř. když si přečtu danou problematiku v Murphym, nedělá mi problém si to zapamatovat /až na slovesa, který jsou buď s ing nebo to). Spíše jde o špatnou slovní zásobu, ať už slovesa nebo podstatná jména.
  2. Špatná paměť na slovíčka – a z toho se vyvíjí další problémy. I když si zjistím překlad slova, za dvě minuty ho zapomenu. Zkrátka mi vždy dělalo problém si slovo zapamatovat. Tzn. dejme tomu že se dívám na seriál, je tam slovo, které neznám, najdu si ho, napíšu, ale podruhé si ho opět nepamatuju. Ten stejný problém v knihách a časopisech.

Tzn. teď v mém případě není problém, že bych neměla odhodlání. Opravdu se teď chci intenzivě konečně zlepšovat, učit se. Ale nevím, jakým způsobem. Co si koupit za knihy? Jak se učit? Jaké učebnice? Jakým stylem? Prostě si sednout ke stolu a učit se? Vůbec nevím, jak na to. Díky za všechny rady.

Ahoj, i když B2 není úplně nízká úroveň, já jsem ji úplně z ničeho zvládla za rok a půl. Začala jsem jako opravdu úplný začátečník chodit do jazykovky Perfect World (jsem z Plzně) a cca rok a půl v jejích kurzem jsem se na tu úroveň dostala! Nemají žádné učebnice, učí neskutečně interaktivně tak, že si člověk opravdu ani chvilku neodpočine a vlastně si na všechno přijde sám, a kontrolují Vaše výsledky. Hodně dbají na úkoly a na to, aby studenti chodili hodně pravidelně. Jsem moc spokojená, pomohli mi konečně rozumět tak, jak jsem vždycky chtěla.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.