Help for English

Rozdíl

I have learnt French. I have been learning French. (Mohu tutu druhou větu říct,nebo zde musí být určení času,Jinak bych musel použít první větu,že jsem se učil Francouzštinu (před krátkou dobou)?

Dodatek:Zaslechl jsem od jednoho polyglota na internetu větu:I am going to be speaking twenty languages. O jaký gram.jev se jedná?

Díky.

můžete říct obě. I HAVE LEARNED FRENCH – naučil jsem se ji, už ji umím
I HAVE BEEN LEARNING – nějakou dobu se už učím, v posldní době se učím…

I AM GOING TO BE SPEAKING 20 LANGUAGES? Jaký je to jev, Budoucí čas. Máme tu o BE GOING TO určitě několik článků.

Takže I have been learning=Řeknu pokud jsem se učil a ještě se učím I have learnt French=naučil jsem se ji,mám novou zkušenost.

I was learning French=Učil jsem se určitý čas v minulosti?

Díky.

I AM GOING TO BE SPEAKING 20 LANGUAGES?

Me se v te vete nezda ten budouci prubehovy (be speaking). Dal bych prosty, tohle je podle me spatne. Tedy za predpokladu, ze “speak” je zde mineno jako “znat jazyk” (tj. nekdy v budoucnu budu umet 20 jazyku).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 12 lety

Takže I have been learning=Řeknu pokud jsem se učil a ještě se učím I have learnt French=naučil jsem se ji,mám novou zkušenost.

I was learning French=Učil jsem se určitý čas v minulosti?

Díky.

Takže I have been learning=Řeknu pokud jsem se učil a ještě se učím

Ne nezbytne nutne, zalezi na kontextu.

I have learnt French=naučil jsem se ji,mám novou zkušenost.

Ano.

I was learning French.

Ucil jsem se ji po urcitou (relativne kratkou) dobu v minulosti.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.