Help for English

Nejlepší anglický obchod na knížky?

Vybral jsem si přes 20 anglických knížek, které bych si rád koupil (v ČR nejsou dostupné).
Poněvadž je to dost slušné číslo, tak bych rád slyšel vaše doporučení na nějaký obchod.
Především mi jde o cenu a poté také o spolehlivost (záruku)-

Nějaké doporučení?

Zkusil jsi englishbooks? Knihy by ti mohli určitě i objednat.

Jinak mám dobrou zkušenost s bookdeposito­ry.co.uk / com

Kupoval jsem z amerického amazonu dvakrát, zrovna včera přišla zásilka mých knih. Když jsem objednával v březnu poprvé, byl jsem překvapen že již za 7 dní, byli knihy zde, a to jsem vybíral levnější International shipping – který trvá až měsíc. Nicméně druhá objednávka ze začátku tohoto měsíce byla dodána až po třech týdnech. Je zajímavé, že když ti to česká pošta doveze tak to ani nechce podepsat :/ že to přebíráš.
Teď ale hodně zaplatíš, je velmi nevýhodný kurz. Dva dny po mé objednávce začal dolar posilovat a děkoval jsem sobě že jsem to objednal včas. Řeknuti chtěl bych bydlet v británii tam je poštovné na amazonu zdarma, to je pohodlíčko. Jinak se připrav že na průměrnout knihu zaplatíš 6$ na poštovném. Což tedy při dvaceti knihách bude pálka.

Zkoušel jsem si to přepočítávat i na britský amazon, tam to kupodivu vyšlo ještě asi o 15% dráž.

Amazon je taky velmi kvalitní, ale zásilka se prodraží především na poštovným, případně clu.

teo: Když jsem objednával z BD, na poště po mně nechtěli ani občanku ani nic podepsat, což je docela zvláštní.

Ale vždy mi vše přišlo.

Proč by chtěli občanku a podpis?

Alespoň podpis, že jsem zásilku převzal, protože to by takto mohli předat knihu úplně každýmu. Jednou se pošťačka splete, hodí lístek někomu jinému do schránky a je to :-)

Free shipping přece BD má:)
http://www.bookdepository.com/

Je nějaký rozdíl mezi bd.com či bd.co.uk? Třeba v rychlosti, ceně, či tak?

McKay: Ale oni to z 90% neposílaj doporučeně. Je to obyčejná zásilka, takže nic nepodepisuješ.

A stát se může cokoli, ale zase na druhou stranu, pokud prostě napíšeš, že ti to nepřišlo, tak ti to většinou pošlou znovu :-)

Stejně tak je to ale s Amazonem… u Amazonu objednávám už asi tři roky, dokonce někdy několikrát měsíčně, a zatím vždy všechno došlo. Vše bez podpisu, podepisoval jsem jen asi dvakrát, když to přivezla nějaká balíková služba…

Battlefield: Nikde jsem nevyčetl, jestli mají pobočku i v Americe, ale řekl bych, že jo. Když jsem srovnával ceny mezi .com a .co.uk, ceny se někdy totiž liší. V rychlosti asi takový rozdíl nebude. Většinou jsem objednával z .com a knihy přišly do 10 dnů.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.