Ok, díky.
Komentáře k článku: Interpunkční znaménka (tabulka)
Ok, díky.
Čauves. Není mi jasná tečka. My se jí učili jako ,,dot" ..... helpforenglish.cz (helpforenglish dot cz). Nebo dot je jenom v adresách ?
Jo už odpověď vidim v předchozí diskuzi ......
Čauves. Není mi jasná tečka. My se jí učili jako ,,dot" ..... helpforenglish.cz (helpforenglish dot cz). Nebo dot je jenom v adresách ?
Jo už odpověď vidim v předchozí diskuzi ......
2 (computing) a symbol like a full stop/period used to separate parts of a domain name, a U RL or an email address
(courtesy of Oxford Advanced Learner's Dictionary – http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/dictionary/dot)
→ dot se pouziva pro:
Je tu přece článek TEČKA v angličtině
Dobrý den, prosím vás jak se říká v přepisu těm znamínkům, které ukazují na přízvučný a nepřízvučný slabiky? Děkuji
asi jen stress marks. Takže primary stress mark / secondary stress mark
asi jen stress marks. Takže primary stress mark / secondary stress mark
Díky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak přečíst pokyn v učebnici
‘Write 1–4 in the boxes’ , nebo ‘Complete answers with sentences A-B’
mám na mysli pomlčku – čte se v těchto případech to nebo till nebo
úplně jinak? Díky za případnou odpověď
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak přečíst pokyn v učebnici
‘Write 1–4 in the boxes’ , nebo ‘Complete answers with sentences A-B’ mám na mysli pomlčku – čte se v těchto případech to nebo till nebo úplně jinak? Díky za případnou odpověď
Ano, čte se to jako “to”. A nejen u textu v učebnici, když máte například zájezd do Anglie v termínu 31.dubna až 6.května, tak to je také “from 31st April to 6th May”.
Ano, čte se to jako “to”. A nejen u textu v učebnici, když máte například zájezd do Anglie v termínu 31.dubna až 6.května, tak to je také “from 31st April to 6th May”.
Díky za odpověd'
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.