Help for English

Kontrola vety a slovosledu

 

I had been into/doing athletics in/for 4 years before I broke my leg and I am not into athletics thereafter it happened.

Dik :-)

Je potřeba zachovat některá slova a mít velké souvětí, nebo je možné upravovat dle libosti? (Je nějaké zadání?).

Túto vetu som vymyslel pri konverzácii z jedným nemcom. Je o tom, že som robil 4 roky atletiku pred tým ako som si zlomil nohu a potom ako sa to stalo som už nebol do atletiky. Je to aspoň trochu správne?

Já osobně vnímám rozdíl mezi be into sth a do sth – třeba konkrétně tady v tvé větě když řekneš NOW I'm not into athletics = sice ještě atletiku dělám, ale už mě to tak nebaví, kdežto I don't do it anymore = už vůbec nedělám atletiku.

Takže spíš bych řekla: I had been doing athletics for 4 years before I broke my leg, but I haven't been doing it SINCE THEN. (třeba) To THEREAFTER se sem moc nehodí, jednak je to dost formální a jednak be nemělo už nic následovat po thereafter, protože vlastně to slovo odkazuje na událost zmíněnou DŘÍVE ve větě. Proto se sem víc hodí SINCE THEN.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.