Help for English

Technický slovník

 

Zdravím, viete mi niekto poradiť on-line technický slovník? Môže byť aj výkladový. Potrebujem ho hlavne z oblasti strojárstva a automobilov. Vďaka

Máte nějaké konkrétní výrazy, které hledáte? Mně se často osvědčial wikipedie, spíš pro ověření co si pod daným termínem představí rodilí mluvčí. Automotive je můj denní chleba. Tak jestli máte nějaké konkrétní výrazy můžu poradit.

Vyskúšam tú wiki. Mám technickú školu a chcem si popri všeobecnej angličtiny zlepšiť aj technickú. Začal som si prekladať automobilové časopisy, ale je to zdĺhavé hľadať slovíčka bez dobrého slovníka. Budem rád za akúkoľvek radu.

Wikipedie je v tomto směru velice užitečná a to proto, že můžete přepínat mezi jazyky na úplně stejné téma, jev či věc a tak máte skoro stoprocentní jistotu, že jste našli spráné pojmenování a to i ve více jazycích. Nicméně se mi už hodněkrát stalo, že jsem hledal pojmenování, které bylo dostupné jen v omezeném počtu a mockrát i pouze v jednom jazyce. Nejlepší je se pak obrátit na technické slovníky, buď tištěné anebo on-line. Určitě je najdete.

Na začátku se mi nejvíce osvědčily obrazové encyklopedie nakladatelství Dorling Kindersley, kde je určitý předmět rozpadlý do detailů. Třeba auto na jednotlivé skupiny. Pak samozřejmě detailně třeba motor. Wikipedie je dobrá zejména třeba na termíny kolem ozubení a podobných specialit (termíny jako addendum, dedendum).

Toto by se mohlo taky hodit, da se koupit i v tistene podobe.

Někdy pomůže tohlo: http://en.glosbe.com/ vlastně “seznam” dvojjazyčných textů na webu

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.