Help for English

Ako sa rýchlo naučiť veľa nových slov

 

Dúfam, že tu takáto téma ešte nie je a ak náhodou áno, tak sa ospravedlňujem. Môj problém spočíva v tom, že neviem ako sa naraz naučiť veľa nových slovíčok. Jednoducho keď máme zo dňa na deň písomku a musím sa naučiť okolo 100 nových slov (pod naučením myslím iba vedieť ich po slovensky a k nim ich anglický preklad). Najlepšie sa mi totiž slová osvojujú postupne keď ich počujem v dialógoch, čítam v cvičeniach alebo počujem v piesňach, avšak je veľa slov, ktoré nie sú používané tak často a musím sa ich rýchlo naučiť. Máte nejaké metódy ako na to?

Přesouvám do sekce Ostatní.

Rychle naučit na písemku – nějakým mechanickým drilem.

Kvalitně naučit pro život – viz sekce tipy a triky – Jak na to: slovní zásoba.

Kvalitní učení určitě musí být postupné, nedá se uspěchat. Pokud to fakt potřebujete na písemku, dobře pomáhají různé kartičkové metody a nebo software, který Vám bude dokola opakovat slova, častěji ta, kde chybujete a postupně vyřazovat ta, co umíte. Rychlé, funkční. Ale je to bez kontextu a když to zůstane jen u toho, tak to nestačí. Můžete vyzkoušet např. náš Word manager. Je i ve Slovenské verzi. :-)

Já jsem se tedy vyděsila, co to studujete za školu, kde se ze dne na den musíte naučit 100 slovíček na písemku? Předpokládám (ale třeba špatně), že na vysokou nechodíte… nebo ano? A na střední ( o základce ani nepřemýšlím) po vás toto chtějí? A má to nějaké výsledky?

Já se učím teprve druhým rokem, a nejvíc se mi osvědčilo udělat si vlastní lekci z požadovaných slovíček ve zde zakoupeném Word manageru. Můžu si tam libovolně nastavit frekvenci opakování a mám to i s výslovností. Navíc si pamatuje slovíčka, která mi nejdou a ta zařazuje častěji. Také slovíčko zároveň vidím napsané, většinou i s obrazovým znázorněním, a můžu si zvolit, jestli ho budu jenom vyslovovat nebo i psát. Pro mě je Word manager nepostradatelný. Když člověk zapojí zároveň zrak, sluch i psaní tak se to pamatuje mnohem lépe. A taky asi učit se slovíčka průběžně a ne jen na čtvrtletní písemku.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Já jsem se tedy vyděsila, co to studujete za školu, kde se ze dne na den musíte naučit 100 slovíček na písemku? Předpokládám (ale třeba špatně), že na vysokou nechodíte… nebo ano? A na střední ( o základce ani nepřemýšlím) po vás toto chtějí? A má to nějaké výsledky?

A nebo je tu taky moznost ze se nechava vsechno na posledni chivili, pak se to nahromadi a vznikne z toho potreba naucit se 100 nebo vice slovicek ze dne na den.

No ono ide o to, že ku každej lekcii máme v slovníku veľa slovíčok, avšak reálne na hodinách používame a pracujeme iba so sotva polovicou. Tie si človek zapamätá rýchlo lebo ich veľa precvičujeme. Ale potom zrazu príde písomka a my sa musíme naučiť aj slová, ktoré sme vôbec nepoužívali, ale na písomku ich musíme vedieť, lebo by sa tam mohli objaviť. Skúsim teda ten wordmanager :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.