Help for English

překlad - modální slovesa

 

Dobrý den, mám prosím tento překlad dobře?

Musel jsi někdy zavolat policii? Have you ever had to call the police? Nikdy si nesměl půjčit auto svých rodičů. He has never allowed to borrow his parent's car. Od té doby, co jsem ho potkal, mu musím pomáhat. Since I met him, I have to help him a lot. Mám ti ukázat své fotky? Can I show you my photos? Budou smět pozvat všechny své kamarády na ten večírek? Will they allowed to invite all their friends to the party?

Děkuji moc!!!!

Mám ti ukázat své fotky? Am I (supposed) to show you my photos?

Can I show you my photos? Mohu ti ukázat své fotky?

Ono je to s těma fotkama zřejmě míněno jako zdvořilý dotaz ve smyslu mohu. Překlad “mám ti ukázat své fotky” ve výše uvedené formě spíše vyjadřuje, jestli má dotyčná osoba povinnost je ukázat, nebo se to od ní očekává.

Musel jsi někdy zavolat policii? Have you ever had to call the police?

Nikdy si nesměl půjčit auto svých rodičů. He has never been allowed to borrow his parent's car. nebo He was never allowed to …dle kontextu

Od té doby, co jsem ho potkal, mu musím pomáhat. Since I met him, I have had to help him a lot.

Mám ti ukázat své fotky? Do you want me to show you my photos? nebo nepěkné Shall I show you my photos? (Jeli to myšleno jako nabídka) – má-li být splněna podmínka použití modálního slovesa, tak asi shall, co už

Budou smět pozvat všechny své kamarády na ten večírek? Will they be allowed to invite all their friends to the party?

Moc děkuji!!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.