Help for English

Project 2 koupím

 

Prosím, nemá někdo učeb. Project 2 TB,SB,WB, třeba i popsanou v horším stavu. Potřebuju douč. vnuka, který jí má bohužel ve škole. Děsná učeb. – nemíním ji kupovat novou, ale učit po skypu bez učeb. nejde. Díky.

Hledejte download a nebo pdf na Googlu…a jinak je to jen nástroj, záleží kdo a koho z ní učí.

To sice máte pravdu, ale je mnoho lepších a uspořádanějších učebnic pro děcka než je tato. To není nic nového, ale je mi jasné, že většina škol prostě nemůže kupovat stále nové učebnice. A jestli jste někdy viděl/a ty články a další aktivity, tak pochybuju, že vás zaujaly. Děti obsolutně ne.

Ono by stačilo, kdyby JEDNOU škola nakoupila kvalitní učebnice. PROJECT myslím nikdy nijak nevynikal jako učebnice, někdo to do škol musel nějak násilně nacpat, jinak si to nedovedu představit. No a od té doby si školy dále kupují Projecty, někdy zůstávají u starých roztrhaných, někdy jdou s dobou a kupují nové vydání. Je to ale učebnice VELMI průměrná.

Je pravda, že škola nemá peníze. Ale když se rozhodne inovovat, lze to pojmout jinak. Lze se poohlédnout i po jiných učebnicích, když už se bude tolik investovat. Jenže ono je jednodušší nic neřešit a nehledat.

Osobně mi ještě víc než PROJECT vadily učebnice HEADWAY, které v jeden čas používaly všechny střední školy, které chtěly mít kvalitní učebnici (a mnohé dodnes používají). Jenže nikdo nad tím asi nepřemýšlel… HEADWAY vůbec není učebnice pro SŠa teenagery. Nejde o obtížnost… ale o obsah. Autoři učebnic prostě směřují obsah nějaké věkové skupině. Teenageři (jakkoliv pokročilí) se prostě nebudou rádi učit z učebnice pro dospělé, kde se řeší úplně jiné věci, než řeší oni.

A přitom je dnes tolik skvělých učebnic.

No ale sám jsem ne vždy dělal tyto kroky úplně uváženě,

Pane Marku, vy mi absolutně “mluvíte z duše”. Bohužel, přesně tak to je. Headway jsou bezvadné knížky , ale obsahy článků “adolescenty” taky nějak nenadchly. My máme už asi dva/tři roky různé úrovně English Zone a Oxford Heroes a moje děcka jsou učebnicemi nadšené. Já taky! Jsou to učebnice fakt “pro život”. Učebnice opravdu “řeší”jejich “problémy”, takže dokonce i konverzují , vymýšlí a jsou (někdy) fantasticky aktivní. Což je v tomto jejich věku “zázrak”.:-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.