Help for English

bad wage

 

Dobrý den. Angličtina langmaster mi tvrdí, že spojení bad wage se nepoužívá. Vyhledávač google si myslí něco jiného. Jaký máte názor vy? Jestliže je na tomto sousloví cokoli špatného a víte co, podělte se s námi o tuto informaci, prosím.

Google si NIC nemyslí. Je to vyhledávač, ne autoritativní zdroj, který by říkal, co je OK a co ne. Google jen najde, co kde kdy bylo POUŽITO. Kým použito, proč použito, to už neřeší.

Google najde i MANY INFORMATIONS, WAY HOW…

Pokud chcete dobrý zdroj, zkuste např. slovník kolokací. BAD WAGE tam nenajdete.

Studenti mají obzvláště v oblibě používat BAD…a bad teacher, a bad mood, a bad salary, a bad answer, bad homework, bad hobby, bad temperature, bad water… v polovině případech ani není jasné, co tím myslí. Negativních příd. jmen je spousta a je dobré volit takové, které jasně vyjadřuje to, co chcete říct. Ne to nejjednodušší. Pak je to samé GOOD, VERY, BAD, BIG, LIKE apod.

Nemusí to být vyloženě špatně, ale je to prostě takové jako od studenta na úrovni ELEMENTARY.

mé tvrzení o tom že google myslí bylo myšleno spíš “myslí”. já jen tvrdil že google to vyhodnotil jako obvyklé. tak asi dobře chápu že to je asi jako kdybych řekl mám nepěknou náladu.

ale google přece najde všechno, co kdy lidi napsali… i studenti angličtiny z různých zemí apod. To přece NIKDY nelze brát jako směrodatné! Když i v češtině Vám google najde více případů pravopisu ‘o mě’ než ‘o mně’ a česky píšou snad jen Češi..... jak nespolehlivé to musí být pro angličtinu, když anglicky mluví a nebo se snaží mluvit skoro KAŽDÝ, kdo internet používá!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.