Help for English

Recenze učebnic

 

Dobrý večer. Rád bych se Vás zde optal na jednu věc. Už od doby, co se učím anglicky mi vždy vrtalo hlavou, které učebnice AJ jsou nejobsáhlejší, poskytují nejlepší slovní zásobu, které žáka nejvíc svým obsahem naučí a připravý a naopak, které nechvávají pokročilé žáky spíše stát na místě a nerozvíjí jejich jazykový potenciál. Mám na mysli především učebnice pro ZŠ a SŠ.

Proto jsem se Vás chtěl zeptat, zda-li by bylo možné vytvořit obsáhlejší recenzi jednotlivých učebnic a jejich učebního potenciálu (příkladem Headway, Matrix, Longman, Adventures, Cutting Edge, Criss Cross, Horizons, obecně ty na školách nejpoužívanější).

Předem Vám velmi děkuji.

…připraví..... Učebnice je jenom nástroj, rozhodující je ten, kdo ji používá. Každá se musí upravit pro konkrétního člověka/lidi. Pokuď to není česká učebnice z roku 1962 a nebo někým tady udělaná na koleně, neměla by to být chyba. Já sama nedam dopustit na knihy Oxford University Press. Stačí aspoň tak? Ať se daří, Katka

Ani já na ně (OUP) nedám dopustit. Používám je už několik let, jasně, že každý rok vybírám nové tituly nová vydání atd. Když se člověk trefí, tak na sebe dobře navazují, takže je používám od nejmenším (4–5 let) až po Headway -maturitní vydání. Chce to zvolit jednu řadu (někomu vyhovuje Cambridge,Longman atd. ) a v tom pak pokračovat. Je pravda, že je rozhodující práce s knihou a taky pro koho ji volím a taky by neměly být “staré” , což ve školách jsou. Ale učebnice studenta/žáka nerozvíjí. To musí “udělat” učitel! Recenze bych také uvítala. Zvlášť na nové učenice. Díky předem.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.