Help for English

Tip na dobrou jazykovku v Praze

Nemáte někdo tip na dobrou jazykovku v Praze? Ideálně někde na metru… Chodím do Polyglotu, kde jsem spokojená, až na to, že se tohle pololetí neotevřel „můj“ kurz (2× týdně 90 min) a přešla jsem do jiného (1× týdně 150 min), a frekvence jednou týdně mi nestačí, cítím, že stagnuju (a to kdo ví jestli). Takže hledám něco od září… školu bych jinak neměnila, nebýt téhle věci…

Tak to se přidám, taky bych od září chtěla začít někam chodit, ale těch jazykovek tu je tolik…a já opravdu nemám představu která je dobrá a která naopak stojí za ***.
Jaký je ten Polyglot?? Jak jsou tam vedené hodiny??

Samozřejmě záleží na lektorovi, ale za dobu, co tam chodím, jsem neměla žádné zásadní výhrady. Jede se tam podle New English File nebo New Cutting Edge (v jednom kurzu se používá i Language Leader, což je výborná učebnice) a začátečníci podle Time To Talk, což je neskutečně strašná učebnice. Nemám srovnání s jinou jazykovkou, zatím chodím jen tam a za ty čtyři roky se mi podařilo dostat na pomezí B1 a B2, s tím, že jsem před těmi čtyřmi lety neuměla ani ťuk.
Kromě toho, že nám vysvětlují gramatiku (od úrovně A2 téměř výhradně anglicky; i když jsme měli českou lektorku, moc se s námi česky nebavila; ďlouho jsme měli na jednu lekci rodilého mluvčího a na druhou Češku, teď máme slečnu z NZ), hrajeme různé hry na procvičení daných jevů, konverzujeme, děláme cvičení na porozumění čtenému textu, poslechy… Osobně bych brala víc psaní, ale to jsem tedy v kurzu výjimka :-) Dobrý je, že ty hodiny nejsou nijak fádní a díky spoustě aktivit to uteče, ani nevíte jak. Každého čtvrt roku se píšou testy, kterým se rozhodně nebráním, brala bych je i častěji, protože díky nim zjistím, co ještě neumím… Ale to jsem taky jediná :-D

myslím si, že to nejde říct všeobecně o všech kurzech, ale zatím jsem měla velmi špatnou zkušenost s kurzy Tutor a naopak dobrou s Jipkou :-D

S Jipkou máme doma taky dobrou zkušenost, ale bohužel už nenabízejí kurzy s frekvencí 2×90 min týdně. Do Tutoru chodily mé dvě kolegyně a taky mi ho nedoporučovaly…

Takže jsem vůbec nepomohla, to jsem celá já, pardon :oops: Třeba Caledonian School mi přijde strašně předražená, to už bych za ty peníze raději chodila na Britskou radu

To je v poho… Zrovna o Caledonian School uvažuju, protože mají jako jedni z mála ranní kurzy (zní to děsně, ale nejlíp funguju po ránu – kromě pondělka, pochopitelně :-) )

Taky nedoporucuju Tutor, Jipka je dobra (i kdyz u ni mam zkusenost jen s francouzstinou). Jinak taky mam radsi ranni kursy :-D.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.