Help for English

Determine/Decide

 

Dobrý den Mohl by mě někdo uvést na správnou míru a vysvětlit tady rozdíl/y mezi DECIDE a DETERMINE ve významu royhodnout se tady na HFE jsem,teda nic nenašel a z toho co jsem si vyhledal na internetu jsem pochopil,že zaměnitelné nejsou ale s těmi rozdíly už to bylo horší.

Díky za snahu

Řekněme, že v tom smyslu rozhodnout se je DETERMINE silnější, než DECIDE. Je to konečné a pevné rozhodnutí, kdežto DECIDE je jen takové “normální”.

Chápu dobře, že Vám jde opravdu jen o ten jeden význam? Zaměnitelná tato slova nejsou právě proto, že hlavní význam slovesa DETERMINE je trochu jiný. Ve významu ‘rozhodnout se’ je to tak, jak píše Lucka výše. Tam zaměnitelná jakoby jsou, ale potom není význam úplně totožný.

Zajímavý rozdíl je potom také mezi přídavným jménem DETERMINED a DECIDED.

Doporučuji se mrknout do výkladového slovníku, kde je v definicích většinou rozdíl patrný.

V tomto případě mi šlo opravdu jen o tendle význam.Děkuju za odpovědi určitě se tomu ještě budu chvíli věnovat, ostatně determine má vícero významů.Ale o tom,že Determine znamená jakési konečné rozhodnutí jsem měl tušení…vždycky jsem,ale radší šáhl po spojení final decision než po determine o kterém jsem si nebyl jistý.

rozdíl je dobře vidět i na podstatném jménu DETERMINATION – odhodlání, DECISION – rozhodnutí. Od toho DETERMINE – odhodlat se, pevně se rozhodnout, DECIDE – prostě se rozhodnout

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.